05 / 05 / 2024

findeks

findeks

Findeks ile gayrimenkul sektörünün öncülerinden olan RE/MAX’in gerçekleştirdiği işbirliği ile gayrimenkul satış ve kiralamalarında kredi notuna bakılarak, alıcının/kiracının borcuna sadık bir kişi olup olmadığı anlaşılabilecek.

Kiralık evlerde açık artırma dönemi başladı!

Kiralık ev sorunu git gide büyüyor, bazı emlakçılar, konutları açık artırma usulüne göre kiralarken, kiracılardan SGK dökümü, bankalardaki kredi puan durumunu gösteren findeks raporu bile talep ediliyor...

Kiralık ev arayanlar dikkat! Ev sahipleri artık bu meslekten kiracı istemiyor! Kiralık evde şartlar değişiyor!

Konut sektöründeki stok sorunu ve yüksek kira tutarları sebebiyle bir süredir Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorun resmen boyut değiştirdi. Konut sahipleri maaş bordrosu, findeks raporu gibi şartlar istemeye başladı. İşte ayrıntılar...

İnşaat malzemeleri sektörünün gündeminde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm var!

Merakla beklenen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği, Ekim ayında “İnşaat Malzemeleri Sektöründe Alacak Risk Yönetimi” başlığında yapıldı.

Ev sahipleri bankacı oldu!

Konut sahipleri pek çok kriteri belirliyor. Kiracının ne iş yaptığı, medeni hali, memleketi, çocuk sayısı ilk sorulan sorulardan oluyor. Fakat artık bazı konut sahipleri SGK dökümü, bankalardaki kredi puan durumunu belirten findeks raporu bile istiyor...

Ev ve ofis kiralamada not dönemi!

Ev sahipleri Findeks sistemi ile kiracı adaylarının kimlik bilgilerinden, ödemelerini kontrol etmeye başladılar.  Uygulama ile bankalara ödemede güçlük çekenler ev bulmakta zorlanacaklar. Kredi notu yüksek olanlar ise düşük maliyetli kiralamalar yapabilecekler.

Borcuna sadık kiracıya müjde!

Coldwell Banker brokerlerı Findeks işbirliği sayesinde “Findeks Kredi Notu”nu kullanarak kişilerin daha önceki borçlarını düzenli ödeyip ödemediği bilgisine saniyeler içerisinde ulaşabiliyorlar.

Gayrimenkul kiralamada güven dönemi başlıyor!

Findeks ile gayrimenkul sektörünün öncülerinden olan RE/MAX’in gerçekleştirdiği işbirliği ile gayrimenkul satış ve kiralamalarında kredi notuna bakılarak, alıcının/kiracının borcuna sadık bir kişi olup olmadığı anlaşılabilecek.

Ev sahipleri kiracıyı kredi notundan tanıyacak!

Coldwell Banker Türkiye ve Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal hizmet platformu Findeks’in ortak işbirliği “kira tahsilatı” problemini sona erdiriyor. Arda, ev sahiplerinin artık güvenilir kiracıyı kredi notundan tanıyabileceği devrin başladığını söylüyor.

Kira tahsilatı sorunu kredi notuyla çözülecek!

Coldwell Banker Türkiye’nin Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal Hizmet platformu Findeks ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle gayrimenkul sahiplerinin en büyük problemi olan “kira tahsilatı” sorunu geride kalıyor.

ERA Gayrimenkul, 2015'i işbirlikleriyle kapatıyor!

ERA; eğitim, seminer gibi sosyal sorumluluk faaliyetlerinin yanı sıra altyapı ve teknoloji alanında gerçekleştirdiği atılımlarla da adından söz ettiriyor. ERA Türkiye, geçtiğimiz günlerde ‘Microsoft’ ve ‘Findeks’le devrim niteliğinde anlaşmalara imza attı

ERA Gayrimenkul ile Findeks işbirliği yaptı!

ERA, TEAMERA bünyesinde gayrimenkul danışmanları ve broker’ları ile gerçekleştirdiği organizasyonda, Findeks ile olan işbirliğini duyurdu Artık gayrimenkul satış ve kiralamalarında, alıcının borcuna sadık bir insan olup olmadığı anlaşılacak.

Türkiye'nin kredi notu ortalaması bin 450!

Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Findeks üyesi 1 milyon 90 bin kişi ve üye 10 bin şirketin verilerine göre, bin 900 üzerinden derecelendirilen sistemde Türkiye'nin kredi notu ortalamasının bin 450 olduğunu bildirdi.

Her gün binlerce kişi kredi notunu soruyor!

Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, KBB'nin yeni finansal hizmet platformu Findeks üzerinden her gün 3 bin ila 5 bin kişinin kredi notunu sorguladığını ifade etti.

findeks Haberi

findeks

Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal hizmet platformu Findeks, Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul danışmanlığı şirketlerinden RE/MAX ile güçlerini birleştirdi. İşbirliği çerçevesinde muhtemel alıcı ya da kiracının borç ödeme alışkanlıkları, Findeks’in sunduğu Risk Raporu ve Findeks Kredi Notu hizmetleri ile önceden görülebilecek. Alıcı/kiracının onayı doğrultusunda paylaşılacak olan borçlarını düzenli ödeyip ödemediği bilgisi ile ev sahipleri kiracı adaylarını evlerini emanet etmeden önce tanırken özellikle notu yüksek olan kiracılar da bunu fırsata dönüştürerek depozito miktarında indirim talep edebilecek.


Gayrimenkul kiralamada güvene dayalı dönem Findeks’le başlıyor

Bankalardaki kredi borçlarını düzenli ve zamanında ödeyen kişilerin büyük oranda diğer borçlarını da zamanında ödeyen, güvenilir kişiler olduklarını vurgulayan Kredi Kayıt Bürosu Stratejik Planlama ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya, “Gayrimenkul kiralamak, hiç tanımadığınız birine en önemli yatırımınızı emanet...