06 / 05 / 2024

fırınlar enerji verimli mi olacak

fırınlar enerji verimli mi olacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, çamaşır ve bulaşık makineleri, buzdolabı, klimaların ardından elektrikli süpürgeler ile fırınlara da "elektrik tüketimi" sınırlaması getirdi.Elektrikli süpürge ve fırınlar enerji verimli olacak.

Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evde pratik bir şekilde leziz yemekler pişirmenin en kısa yolu olan fırınlar artık her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer aldı. Simfer’de bu alanda yeni bir fırın üreterek kendi sınıfında resmen fark yarattı. İşte Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

Vestel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın peşin fiyatına 9 taksit fırsatıyla satışta!

Vestel, evine solo fırın almak isteyenlere özel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın’ı peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa çıkardı. Resmi internet sitesinden solo fırını görücüye çıkaran Vestel, fırına ilişkin tüm detayları da paylaştı.

Ekmeğe zam kapıda: Fırıncılardan 'Ekmek 7 lira olmalı' talebi geldi!

İstanbul’da resmi fiyat tebliği gelmeden bazı fırınlar ekmek fiyatlarını 8-10 TL'ye yükseltirken, fırıncılardan 'Ekmek 7 lira olmalı' talebi geldi. İşte ayrıntılar...

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

5 bin metrekareden büyük toplam 1.400 bina 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' konseptine geçti!

5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında toplamda 1.400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçti.

Arçelik 8314 DG Beyaz Ocaklı Fırın ne kadara satılıyor? Teknik özellikler neler? 19 Nisan 2023 fiyat listesi

Arçelik ocaklı fırın, aynı anda hem ocak hem de fırın olarak kullanılabiliyor. Çoklu ocak gözü, düğmeden ateşleme, düşük enerji tüketimi ve yoğurt yapma fonksiyonu bu ürünü kullanışlı kılıyor. 

Vestel SF 10401 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın 9 taksit imkanıyla satışta! 17 Nisan 2023 fiyat listesi! 

Vestel 4 gözü gazlı solo fırın, meyve ve sebze kurutma fonksiyonu, yoğurt yapma fonksiyonu ve buz çözme çonksiyonu ile çalışma gerçekleştirir. 

Vestel AF-8685 B 69 lt A Enerji Sınıfı Ankastre Fırın kaç TL! Teknik özellikler neler? 

Vestel ankastre fırın gelişmiş teknolojisi ve çeşitli pişirme fonksiyonu ile aynı anda aynı ısıda bir kaç yemeğin pişirilmesini sağlıyor. Peki Sıcak Hava Kalkanı Teknolojisi ne işe yarıyor? 

Ocaklı fırınlar kaç TL, en uygun fiyatla nereden alınır? 6 Nisan 2023 fiyat listesi...

Mutfakların olmazsa olmazları arasında yer alan, çeşit çeşit yemeği aynı anda pişirme imkanı sağlayan ocaklı fırınlar yaygın bir kullanıma sahip. Peki, ocaklı fırında en çok tercih edilen marka hangisi? Beko ocaklı fırın kaç TL? İşte detaylar...

Vestel AF-8785 G 78 lt A Enerji Sınıfı Ankastre Fırın kaç TL, teknik özellikleri neler? 24 Mart 2023 fiyat listesi

Vestel Ankastre fırın gelişmiş teknolojisi ile bir çok yemeğin aynı anda aynı ısıda pişirilmesini sağlıyor. Peki Buharlı pişirme teknolojisi ne işe yarıyor? 

Beko BFE 400 B Ocaklı Fırın kaç TL, özellikleri ne? 12 Mart 2023 fiyat listesi...

Börek pişirme ve yoğurt yapma fonksiyonlarına sahip Beko BFE 400 B Ocaklı Fırın, buhar yöntemiyle kolayca temizlenir. Verimli ocak gözleri sayesinde mutfakta geçirilen zaman kısalır. Peki, Beko BFE 400 B Ocaklı Fırın en ucuz nereden alınır? İşte detaylar...

Sıfır araçlara son bir ayda yüzde 8 zam! Nedeni ise bambaşka! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Çip krizi, döviz, enerji maliyeti derken sıfır araç fiyatlarına şimdi de TIR şoförü zammı dahil oldu. Tüm dünyada büyüyen TIR şoförü eksikliği nedeniyle sorun teslimatları erteletirken, açığı kapatmaya çalışan firmalar, lojistik maliyetindeki artışı fiyatlara yansıtmaya başladı.

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

fırınlar enerji verimli mi olacak Haberi

fırınlar enerji verimli mi olacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, elektrikli süpürgeler ile fırınlara elektrik tüketimi ve verimliliğine yönelik sınırlama getirdi. Düzenlemeye göre, elektrikli süpürgeler yıllık 62 kilovatsaatten fazla elektrik tüketemeyecek ve beyaz eşyalardaki gibi enerji tüketimini gösteren etiketler zorunlu olacak. 


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, elektrikli ev aletlerinin enerji tüketimini ve bu sayede ülkenin cari açığını düşürmeyi hedefleyen Bakanlık, konuya ilişkin yeni düzenlemeleri hayata geçiriyor. 


Bu kapsamda, çamaşır ve bulaşık makineleri, buzdolabı, klimaların ardından elektrikli süpürgeler ve fırınların enerji tüketimine de sınırlama getirildi. Söz konusu ürünlerin enerji tüketimini gösteren etiketlerin ürün üzerinde bulundurulması zorunlu olacak. Bu sayede vatandaşlar, aldıkları ürünün ne kadar enerji tükettiğini görecek ve tercihini buna göre yapabilecek. 1 Eylül 2015'ten sonra piyasaya sürülecek elektrikli süpürgelerin gücü 1600 watttan yüksek olamayacak. Bu süpürgeler,...