05 / 05 / 2024

Fitch fransa

Fitch fransa

Fitch'ten Fransa'ya negatif izleme geldi. Fitch'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Fransa'nın "AA+" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Fransa jungle sığınmacı kampındaki dükkanlar kapanmayacak!

Fransa'da Manş denizi kıyısındaki Calais kenti yakınlarında "jungle sığınmacı kampı" olarak bilinen derme çatma barakalarda faaliyet gösteren dükkanların kapatılması kararı mahkemeden döndü.

Fitch Ratings: Yatırımlar 2018 itibarıyla yüzde 15 düşecek!

Fitch Ratings, ''İngiltere'nin AB dışı ülkelerle yapacağı uluslararası ticaret anlaşmalarına ve diğer siyasi konulara yönelik belirsizlikler nedeniyle azaltıyor. Yatırımların 2018 itibarıyla mayıs ayındaki tahminize kıyasla yüzde 15 daha düşmesini bekliyoruz"dedi.

Fitch Ratings: Türkiye yatırım ülkesi!

Fitch Ratings, internet sitesinden yaptığı açıklamada yapılan ‘metodoloji değişikliğine’ bağlı olarak Türkiye’nin yerel para birimi cinsinden kredi notunu BBB- olarak düzenlediğini açıkladı

Fransa Nice Havalimanı ihalesi 8 gün süreyle ertelendi!

Nice Havalimanı ihalesi Fransa Ekonomi Bakanlığı tarafından 8 gün süreyle ertelendi. İhaleye Türk şirketi Limak 1.5 milyar Euro teklif vermişti.

Fitch, Antalya'nın yatırım yapılabilir şehir olduğunu tescilledi!

Finans politikası ve mali tablosu ile adeta rakamlarla destan yazan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin finansal başarısını dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de tescilledi.

Fransa Nice En Nour Camii açıldı!

Fransa’nın Nice kentinde 15 yıldır hukuki sorun olmamasına rağmen belediye başkanları tarafından açılışı geciktirilen En Nour Camisi önceki gün kapılarını açtı.

Fitch Ratings: Türkiye’nin mali pozisyonunda baskı yok!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’nin mali pozisyonunda baskı olmadığını belirtti. İşte Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi...

Fransa Nice havalimanı ihalesinde Limak'a engel!

Fransa hükumetinin yüzde 60 oranında ortak olduğu Nice Cote d'Azur ve Lyon Saint Exupery havalimanlarını özelleştirmek açtığı ihalede Türk Limak grubunun olması tepkiye neden oldu.

Fransa'da enerjinin yüzde 74'ü nükleer santrallerden sağlanıyor!

Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Fransa'yı örnek göstererek toplam enerji ihtiyacının yüzde 74'ünü nükleerden elde ettiğini söyledi.

Fitch Ratings Türkiye'nin büyüme tahminini 3,5'e yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ve gelişen piyasalara ilişkin büyüme öngörülerini aşağı çekerken Türkiye için beklentisini 0,5 puan artırarak yüzde 3,5'e yükseltti.

Fransa Frejus'ta inşa edilen cami yıkılacak mı?

Fransa’nın güneydoğusunda Var bölgesindeki Frejus kasabasında inşa edilen cami ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Savcılık, mahkemenin Frejus kasabasındaki caminin yıkılmaması kararına itiraz etti.

Fransa’da güneş enerjili caddeler yapılacak!

Fransa’da bin kilometrelik solar karayolu yapılacağı açıklandı. Güneş panelleri neden yollara döşenecek? Nasıl çalışacak ve masrafını göze almaya değecek mi? İşte projenin detayları...

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü değiştirmedi. İşte Fitch Ratings'in Türkiye raporu...

Fitch fransa Haberi

Fitch fransa

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Fransa'nın "AA+" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.


Fitch'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Fransa'nın uzun dönem yerel ve yabancı para cinsinden "AA+" olan kredi notunun negatif izlemeye alındığı bildirildi.


Açıklamada, Fitch'in kararındaki gerekçeler arasında ülkenin bütçe açığı hedeflerindeki artışa ilk sırada yer verilirken, şunlar kaydedildi:


"Fransa hükümeti, 1 Ekim'de 2015 yılı bütçe tasarısını sundu ve bütçe açığı hedeflerinde önemli bir artışı onayladı. Bu değişiklik ilk olarak ağustosta açıklanmıştı ancak yeni açığın temelini oluşturan tüm detaylar o zaman mevcut değildi. Hükümetin yeni tahminleri bütçe açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) içindeki payının bu yıl için yüzde 4,4 ve gelecek yıl için yüzde 4,3 olacağı yönünde. Bu rakamlar, Nisan İstikrar Programı'nda sırasıyla yüzde 3,8 ve yüzde 3...