08 / 05 / 2024

Fitch izmir notu

Fitch izmir notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Aralık 2016 raporu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik başarısını bir kez daha kanıtladı. Fitch, Büyükşehir’in güçlü faaliyet performansına ve krizlere karşı öngörülü “proaktif” borç yönetimine dikkat çekti.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Fitch Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-'den 'B+'ya düşürdüğünü açıkladı.

Çinli emlak şirketi Kaisa'nın kredi notu düşürüldü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve S-P tarafından Çinli gayrimenkul şirketi Kaisa'nın notu düşürüldü. 

Fitch Türk bankalarının kredi notu görünümünü düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notu görünümünü 'Negatif'e indirmesinin ardından, Türk bankalarının kredi notu görünümlerini de aynı şekilde düşürdü.

Fitch Türkiye'deki yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notunu düşürdü!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli 9 bankanın kredi notu görünümünü düşürdü.

Fitch 5 belediyenin kredi notunu yükseltti!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch; İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Manisa büyükşehir belediyelerinin kredi notu görünümü 'negatif'ten 'durağan'a yükseltti.

Ed Parker: Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız!

Fitch Ratings'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, "Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız. Düşük kamu borcu ve dinamik bir ekonomi olması güçlü yanları." ifadesini kullandı.

EmlakBank’ın uzun vadeli kredi notu B+ olarak belirlendi!

93 yıllık köklü geçmişinden aldığı güçle hizmet veren EmlakBank, 2019 yılının Mart ayında başladığı faaliyetlerine önemli adımlarla devam ediyor. Banka dört ay gibi kısa bir sürede Fitch Ratings’den kredi rating notu aldı... 

Fitch, İzmir'in 'yatırım yapılabilir' notunu yükseltti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Fitch Ratings'in mayıs ayı raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesinin "AA+" olan kredi notunu, yatırım yapılabilir seviyesinin en üst basamağı olan "AAA"ya yükselttiği belirtildi.

Fitch, İngiltere'nin kredi notunu tayin etti!

İngiltere'nin kredi notu açıklandı. Fitch Ratings, İngiltere'nin yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun korunduğunu bildirdi.

Fitch, İzmir Büyükşehir'e verdiği AA+ notunu teyid etti!

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği ulusal uzun vadeli kredi notunun ‘yatırım yapılabilir’ düzeydeki ‘AA+’ olarak korunduğunu açıkladı.

Fitch izmir notu Haberi

Fitch izmir notu


Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği “yatırım yapılabilir” kredi notunu korudu. Fitch Aralık 2016 raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli “BBB-” olan kredi notunu ve “AA+(tur)” olan ulusal uzun vadeli notunu bir kez daha onayladığını duyurdu. Böylelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi,  küresel ve ulusal ölçekteki kredi notlarını 4 yıldır korumuş oldu. Derecelendirme notlarının, Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden güçlü faaliyet performansını yansıttığı belirtildi. 


Krize karşı öngörülü

Fitch raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borç geri ödeme kapasitesi performansının geçmişten beri ‘iyi’ olduğu vurgulandı. Raporda, finansal riskten korunma düzenlemeleri olmamasına rağmen belediye tarafından yabancı para cinsinden borçlar ve faiz oranı risklerinden korunmak için oluşturulan risk hesaplarına Belediye’nin sağlam likidite durumunun eklenmesinin belediyenin ‘proaktif’ borç yönetimi sayesinde...