15 / 05 / 2024

fitch kazakistan

fitch kazakistan

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kazakistan ile Mozambik'in kredi notlarını koruduğunu duyurdu.

Fitch, Kazakistan ve Mozambik'in kredi notlarını korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kazakistan ile Mozambik'in kredi notlarını koruduğunu duyurdu.

Fitch Türkiye kararını cuma günü verecek!

Ekonomistler, Türkiye için kredi derecelendirme kuruluşları arasında bu yıl ilk gözden geçirmeyi cuma günü yapacak olan Fitch'ten kredi notunda ve görünümünde herhangi bir değişiklik beklemiyor.

Kazakistan inşaata 30 milyar dolar harcayacak!

2020'de inşaat harcamaları 30 milyar dolara ulaşması beklenen Kazakistan bu yıl TURKEYBUİLT'in konuk ülkesi olacak, devlet kademesi ve alım gruplarıyla fuara gelecek..

Yapı Fuarı TurkeyBuild 2015'in konuk ülkesi Kazakistan!

Yapı Fuarı TurkeyBuild İstanbul, bu yıl 21-25 Nisan tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 38'inci kez düzenlenecek. Fuar, bu yıl Konuk Ülke Projesi'nde Kazakistan'ı ağırlayacak.

Kazakistan Türk yapı sektörü için güçlü bir potansiyel oluşturuyor!

Yapı Fuarı, bu yıl Konuk Ülke Projesi'nde Kazakistan'ı ağırlayacak. 17 milyon nüfusa karşılık 216 milyar dolarlık milli geliri bulunan Kazakistan, ülkesindeki yatırımları artırmak için Türk işadamlarıyla buluşacak.

Kazakistan inşaata 30 milyar dolar harcayacak!

2020'de inşaat harcamaları 30 milyar dolara ulaşması beklenen Kazakistan bu yıl TURKEYBUİLT'in konuk ülkesi olacak, devlet kademesi ve alım gruplarıyla fuara gelecek.

Emek Boru Kazakistan'da fabrika açacak!

Emek Boru, Kazakistan'da kendi kaynaklarıyla Emek Boru KZ adı altında spiral çelik boru fabrikası kurma çalışmalarına başladı. Fabrika kısa zamanda üretime geçecek..

Fitch'den Türkiye açıklaması!

Fitch Ratings açıklamasında, "Türkiye'de Hazine garantili tahvil ihraçları fonlama profili açısından pozitif. Hazine garantili tahvil ihraçları, çeşitlendirilmiş yatırımcı tabanını çekmede yardımcı olacak" ifadesine yer verildi.

Fitch'ten ECB'nin parasal genişlemesine dair açıklama!

Fitch, Avrupa Merkez Bankası' nın parasal genişleme programının Avro Bölgesi' ndeki deflasyon riskini azaltacağını ancak enflasyon artışı ve büyümeye dair kesin etkilerinin belirsiz olduğunu bildirdi.

YDA Group, Kazakistan projelerini devam ettirecek!

YDA Group'un yurtdışı faaliyetlerindeki en önemli kilometre taşını Kazakistan oluşturuyor. YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, yaptıkları pazar araştırmasında Kazakistan'da yatırım yapmanın önemini gördüklerini belirtti.

Doğuş ve Gülsan İnşaat'tan Kazakistan'a ortak otoyol projesi!

Doğuş İnşaat ve Gülsan İnşaat, dünyanın en geniş yüzölçümüne sahip ülkelerden biri olan Kazakistan'ın doğusu ve batısı arasındaki otoyol inşaatı için işbirliğine gitti...

Azia Avto Kazakistan'da fabrika inşa edecek!

Kazakistan'da Turkuaz Machinery şirketinin temsil ettiği Meka, Kazakistan'ın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Azia Avto'nun, Doğu Kazakistan'ın Ust-Kamonogorsk şehrinde kuracağı yeni fabrikasının inşasında yer alacak.

Shamrock Grubu Kazakistan'da fabrika kuracak!

Denizli'de 35 yıldır tekstil, oluklu mukavva, makine, çimento, inşaat gibi sektörlerde faaliyet gösteren Shamrock Grubu, Kazakistan'da iplik fabrikası yatırımının ardından, dokuma fabrikası ve ev tekstili tesisi kurmayı planlıyor.

fitch kazakistan Haberi

fitch kazakistan


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kazakistan ile Mozambik'in kredi notlarını koruduğunu duyurdu.

Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada, Kazakistan'ın yerli ve yabancı para cinsinden kredi notunun "BBB" seviyesinde korunduğu, görünümünün ise "durağan" olarak teyit edildiği bildirildi.


Kazakistan'ın görünümüyle ilgili kararda, ülke ekonomisinin düşük petrol fiyatlarına kademeli olarak uyum sağladığı kaydedilerek, ekonomik büyümenin devam ettiği vurgulandı.


Açıklamada, geçen sene yüzde 3,2 olan cari açığın gayrisafi yurt içi hasılaya oranının bu yıl yüzde 2,3 seviyesine gerileyeceğinin öngörüldüğü aktarıldı.


Kazakistan'ın dış borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya oranının bu yılın sonunda yüzde 20 olmasının beklendiği duyurulan açıklamada, bu oranın 2018 sonunda yüzde 13,7'ye gerileyeceğinin tahmin edildiği belirtildi.


- Mozambik


Fitch Ratings, Mozambik'in kredi notunun ise "CC" seviyesinde korunduğunu açıkladı.


Mozambik'le ilgili kararda, düşen emtia fiyatları ve ülkede süregelen borç krizinin...