02 / 05 / 2024

Fitch kredi açıklaması

Fitch kredi açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından, Türkiye bankacılık sektörüyle ilgili değerlendirmeler yapıldı.

İki dev kurumdan son dakika kredi açıklaması! Tüketici kredisi kullanımı...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası merakla beklenen kredi rakamlarını açıkladı. İşte İşte tüketici kredisi kullanımında son durum...

Akbank, Denizbank, Vakıf, Yapı Kredi’de hesabı olan vatandaşlar acil olarak baksın. Son dakika açıklaması geldi

Akbank, Denizbank, Vakıf, Yapı Kredi’de hesabı olan vatandaşlarla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Son dakika açıklaması kısa bir süre önce geldi. İşte detaylar...

Akbank son günü açıkladı. Kaçıran pişman olur. Akbank'tan faizsiz kredi açıklaması

Akbank faizsiz kredi konusunda son gün açıklaması yaptı. Son günden sonra faizsiz kredi verilmeyecek. İşte detaylar...

Halkbank’tan Büyük Fırsat! Bankanın açıklaması ortalığı çalkaladı

Devlet bankası Halkbank'tan krediler konusunda büyük bir fırsat geldi. Halkbank'ın yaptığı faizsiz kredi açıklaması büyük bir yankı uyandırdı. İşte detaylar...

Denizbank'tan flaş kredi açıklaması

Denizbank'tan da kredi hamlelerine ilişkin bomba bir açıklama geldi. Denizbank 5 dakikada 70 bin TL kredi ödeme kararı aldı. İşte detaylar...

ATO'dan bankalara kredi çağrısı: Depremzedenin borçlarını erteleyin!

Deprem bölgesindeki tüccarın kredi borçlarının şartsız, koşulsuz ve faizsiz olarak ertelenmesini isteyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Esnafın başvuru yapacak hali bile kalmadı” açıklamasını yaptı.

Garanti Bankası'ndan sansasyonel emekli promosyonu açıklaması! Gözler İş Bankası, ING ve Yapı Kredi'de

Bankalar arasındaki yarış devam ediyor. Emekli vatandaşlarla ilgili promosyon açıklaması yapan son banka Garanti Bankası oldu. Gelin detaylara birlikte göz atalım.

Bakanlıktan son dakika "döviz" açıklaması! Yeni ekonomi düzenlemesi nasıl olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin belirli bir orandan fazla döviz nakdi olan bağımsız denetime tabi olan şirketlerin bankalardan yeni TL kredi almasını engelleyen kararına ilişkin son dakika açıklaması yaptı.

BDDK açıklamasından sonra kredi oranları değişti mi? İşte kredi şartları ve oranları!

BDDK açıklamasından sonra kredi şartlarının değişip değişmediği merak ediliyor. İşte BDDK açıklamasından sonra kredi oranlarına dair detaylar!

Yapı Kredi Koray GYO'dan özel durum açıklaması!

Yapı Kredi Koray GYO'nun payları üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketleri ile ilgili olarak Özel Durumlar Tebliği'ne istinaden açıklama yapılması talep edildi. Şirketin faaliyetlerine ilişkin olarak özel durum açıklaması yapılmasını gerektirecek önemde kamuya açıklanmamış herhangi

Berat Albayrak'tan sorunlu kredi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yaptığı açıklamada bu yılın sonuna kadar sektörde takip hesaplarına aktarılması gereken toplam 8 milyar dolar büyüklüğünde kredi tespit edildiğini söyledi.

Akiş GYO'dan kredi açıklaması!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kredi sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara Projesi tüketici dava açıklaması!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformua yapılan açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara Projesi tüketici dava açıklamasını yayınladı.

Fitch kredi açıklaması Haberi

Fitch kredi açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından, Türkiye bankacılık sektörüyle ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Fitch, yaptığı açıklamada, kredilerle ilgili bilgilere değindi.

Fitch tarafından şu ifadeler kullanıldı:

"TL'de değer kaybı (2021 yılının ilk 5 ayında dolara karşı yüzde 13) Türk bankalarının kredi profillerine ilişkin riskleri artırıyor. Ayrıca sektörün tam hedge olmadığı ortamda döviz kredilerinin yüksekliği (2021 ilk çeyrek sonunda toplamın yüzde 35'i) nedeniyle süreç aynı zamanda varlık kalitesi risklerini de yükseltiyor.

Sektörün ikinci kademe kredilerinin (toplamın yüzde 11'i civarında) de büyük bölümü döviz cinsi kredilerden oluşuyor. Bu krediler inşaat, gayrimenkul, enerji ve turizm sektörünün sorunlu şirketlerinden kaynaklanıyor." 

Konut kredisi faiz oranları değişti! İşte son...