25 / 07 / 2024

Fitch Ratings döviz yorumu

Fitch Ratings döviz yorumu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk hükümetkinin döviz cinsinden gayrimenkul satış ve kiralama anlaşmalarını durdurma planının, gayrimenkul şirketleri için negatif olduğunu bildirdi. 

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

Döviz kurları taşınma masraflarını da etkiledi!

Döviz kurlarında meydana gelen yükselme nedeniyle taşınma sırasında kullanılan malzemelerinin fiyatı arttı. Durum böyle olunca taşınma masrafları yükseldi. 

Döviz kurundaki düşüş Türk bankalarını pozitif etkileyecek!

Fitch Ratings, yeni açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduatlarının kurda oluşturduğu düşüşün devam etmesi durumunda bunun Türk bankaları için pozitif olacağına dikkat çekti. Fitch, Türk bankalarının kurdaki oynaklığa karşı kırılgan olduğunun da altını çizdi. 

İnşaat sektörü döviz kurları nedeniyle tedirgin!

Döviz kurlarında meydana gelen artış sonrası inşaat malzemelerinde fiyatlar hızlı bir şekilde yükseldi. Sektör temsilcileri yeni projeler için destek bekliyor.

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Aveb Proje Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, Döviz kurunun ev ve kira fiyatlarına etkisini kaleme aldı. İşte Dilan Çelik'in o yazısı... 

Döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Merakla beklenen konut satış rakamları resmen açıklandı. Peki döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut yatırımı döviz ve altından daha fazla kazandırdı! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son bir yılda konuta yatırım yapanların diğer yatırım araçları olan döviz ve altına göre daha fazla kazandıklarını belirtti.

Kira sözleşmeleri döviz kurundaki artıştan nasıl etkilendi?

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

Konut fiyatları döviz kurundaki artıştan nasıl etkileniyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarının döviz kurundan nasıl etkilendiğini kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı... 

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden İstanbul'daki riskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, "Riskli konutlarının yenilenmesi gereken vatandaşlarımız, artan döviz kurları neticesinde adeta kaderleriyle baş başa kalmış durumda" dedi.

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

Konut fiyatları döviz kurlarındaki oynaklıktan nasıl etkilendi?

Döviz kurlarındaki oynaklık devam ediyor. Peki konut fiyatları ve satışları döviz kurlarındaki oynaklıktan nasıl etkilendi? Uzman isimler sektördeki son durumu değerlendirdi...

Fitch Ratings döviz yorumu Haberi

Fitch Ratings döviz yorumu

Türk gayrimenkul sektörünün sıklıkla döviz cinsinden borçlandığını ve kiralama sözleşmelerini döviz cinsinden yaparak riskleri hedge ettiğini aktaran Fitch, ancak hükümetin bu sözleşmelerin yerel para cinsine çevrilmesinin istemesinin, karların ve nakit akışının TL'deki dalgalanmalara daha fazla maruz kalması anlamına geleceğini bildirdi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Fitch, hükümetin kararından negatif etkilenme potansiyeli olan şirketler arasında Rönesans'ı gösterdi. Şirket'in kiralamaları ve borçlanının çoğunlunun euro cinsinden olduğunu ifade eden Fitch, bu nedenle hükümet kararnamesinin şirketin perfonmansına negatif etkisi olacağını aktardı. 

Fitch, not verdiği bir diğer şirket olan Emlak Konut'un ise döviz cinsinden kiralama portföyü olmaması nedeniyle kararnameden doğrudan etkilenmeyeceğini ancak gayrimenkul fiyatlarında düşüş gibi ikincil etkilere maruz kalacağını vurguladı. Rönesans'ın portföyünde Türkiye'de 10'dan fazla alışveriş merkezi...