29 / 04 / 2024

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.



Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere odaklanmışken uluslararası finans kuruluşlarının seçim analizleri devam ediyor. 

Fitch Ratings Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Kıdemli Direktörü Erich Arispe'nin bir çevrimiçi seminerde Türkiye ile ilgili yaptığı konuşma dikkat çekti.  Arispe seminerde Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk görevinin döviz piyasası riskleriyle uğraşmak olacağını söyledi.

Bloomberg’te yer alan habere göre Arispe, bankaların hükümete finansman sağlamada hakim oyuncu haline geldiğini belirtti ve makro performansa etki eden ana zayıflığın uygulanan politika seti olduğunu ve bunun çarpıklık yarattığını söyledi. 
 

Türk Lirası'nda değer kaybı öngörülüyor!

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Bank of America (BofA) ekonomistleri de dün Türkiye ekonomisine ve Türk Lirası'na dair seçim sonrası oluşabilecek durumları anlatan bir rapor yayımladı. BofA ekonomistleri, seçimi kim kazandığına bakılmaksızın Türk Lirası'nda değer kaybının olmasının muhtemel olduğunu belirtti. 
 

Dolar/TL kurunda adil değerin 24 seviyesi olduğunu söyleyen analistler, Türk Lirası'nın değerinde seçim sonrası yüzde 15 ila yüzde 25 arasında bir düşüş yaşanabileceği yönünde görüş bildirdi. Raporda, “Seçimi kim kazanırsa kazansın, ekonomideki dengesizlikleri azaltmak için daha zayıf bir Türk Lirası ve sıkılaşan ekonomik koşullar olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön