15 / 05 / 2024

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.



Fitch'ten Türk Bankalarına kredi uyarısı!

Ayrıca Fitch Ratings, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin Türk banklarına yönelik olası etkilerini içeren farklı bir rapor daha yayımladı. Yayımlanan raporda depremin etkisiyle sorunlu kredilerde bir yükseliş olabileceği fakat meydana gelen artışın bankaların kredi notları üzerinde olumsuz bir etki yapmayacağı belirtildi.

 Zaten düşük not seviyeleri göz önüne alındığında, birçok bankanın kredi notlarının etkilenme olasılığının düşük olduğunu belirten Fitch, raporda "Etki, şu anda bankaya, borçlu türüne ve yere bağlı olarak altı aya kadar süren düzenleyici kredi erteleme sürelerinin bitmesinin ardından daha görünür hale gelecektir." ifadelerine yer verildi.

Fitch, depremin ekonomi üzerindeki etkisini ise iki aşamalı olarak yorumladı. Kuruluş, hükümet harcamalarının yükselmesiyle birlikte 2023 senesinin 3. çeyreğinde ekonomide bir toparlanma olabileceğini söylerken diğer yandan da depremin yarattığı yıkıcı etkinin 2023 yılının ilk çeyreğinde büyümeyi baskılayabileceği yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı açıklamıştı! İndirim yarın başlıyor! Peki elektrik faturaları ne kadar düşecek?

Bankacılığın net karı 26,24 milyar lira oldu!

Market alışverişlerini daha ekonomik hale getirecek 7 öneri

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön