28 / 04 / 2024

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 



81 ilde konut arzını artırmak için adımlar atılmaya devam ediyor. ilk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara düşük faizli kredi desteği verilecek. Kamu bankaları tarafından verilecek kredi desteği için gözler Meclis'in açılacağı Ekim ayına çevrildi.

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ GELİYOR!

İlk kez ev almak isteyen vatandaşlar için düşük faizli ve uzun vadeli kredi desteği geliyor. Konut fiyatlarının yüksek olduğu İstanbul gibi şehirler başta olmak üzere dar gelirli vatandaşların ilk konuta erişim imkânını artırmak için harekete geçen hükümet, kamu bankalarından kredi desteği konusunda hazırlıklara başladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konut arzının artması için 81 ilde yerel yönetimlerle birlikte hareket edileceği mesajını verdi.

Uygun maliyetlerle konut arzının arıtılması konusuna değinen Yılmaz '' Arsa üretme, kamu-özel işbirliği üzerinde ilgili kurumlarımız kafa yoruyorlar. Önümüzdeki dönemde konut arzının arttığını göreceğiz" dedi.

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

HÜKÜMET'TEN EV ALMAK İSTEYENLERE DESTEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada Orta Vadeli Program'ında dar gelirli vatandaşlar içim konut seferberliği başladı. Bu kapsamda uygun ödeme koşulları ile kira öder gibi ev sahibi olmaları imkânı sağlanacak.

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Sabah Gazetesi'ndeyer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu ilk kez ev sahibi olmak isteyenlere uygun bir kredilendirme sistemi üzerinde çalışmalara devam ediliyor.

Uzun vadeli bir konut kredisi uygulanması, ilk kez konut alacaklara 1.20 seviyelerinde faiz, çeşitli kampanyalar üzerinde çalışmalar devam ediyor.  Vergi ve kredilerle devletin desteği artacak. 

OVP'ye göre inşaat sektörü, afet etkilerinin azaltılması ve sosyal konut ihtiyacının karşılanmasını teminen ülke genelinde dar ve orta gelirlilere yönelik konut, işyeri ve arsa projelerini hayata geçirecek şekilde yönlendirilecek.

Deprem bölgesindeki hak sahibi vatandaşların kısa bir süre içinde kalıcı konutlara ve işyerlerine kavuşabilmelerini sağlamak için yerinde dönüşüm uygulamaları da dâhil olmak üzere etkin proğramlar düzenelenecek. 

Bugün yeni ev sahipleri belli oluyor!  2+1, 3+1 Alanya 250 Konut Projesi  TOKİ  18 Eylül 2023 canlı kura çekişi ekranı

TOKİ bu ildeki 301 yeni konut için düğmeye bastı! İhalesi yarın!

Geri Dön