28 / 04 / 2024

İlk kez ev almak isteyenlere hükümetten büyük destek!

İlk kez ev almak isteyenlere hükümetten büyük destek!

Hükümet ilk defa ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Verilen destekler dahilinde hükümet tarafından geri ödemesiz 31 bin 149 TL yardım yapılıyor. 



İlk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara hükümetten dev destek geldi. Takvim'de yer alan habere göre; devlet belli bankalar üzerinde konut hesabı açan vatandaşlara geri ödemesiz yardım yapıyor. Konut hesabı sadece Türk Lirası cinsinden açılabilirken kişiler vadeli veya vadesiz olarak hesap açabilir. Konut hesabı, bankaların birikim hesapları arasında bulunan konut hesabı, ev almak isteyenlerin öncesinde bu yatırımları için tasarruf etmek amacı ile açmış oldukları banka hesabı türüne verilen isim oluyor.

İlk kez ev almak isteyenlere hükümetten büyük destek!

Konut desteği için yardım nasıl alınır? 

Belirli bankalar üzerinden konut hesabı açan vatandaşlar, belirli bir süre para biriktirerek devletten geri ödemesiz yardım alabilecek. Konut hesabı olanlara devlet destekli hibe oranı, hesabın süresine göre değişkenlik gösteriyor. 

İlk kez ev almak isteyenlere hükümetten büyük destek!

Kampanyanın diğer bir önemli şartı da ödemelerin düzenli olması. Hükümet tek seferde ödeme yapılmasından ise aylık olarak para birikim yapılmasına teşvik ederek ödeme yapılmasını istiyor. Konut hesabı açanların en az 36 ay konut hesabı olması gerekiyor. Birikim süresine göre de hibe oranı değişiyor. 

Hangi bankalarda konut hesabı açılıyor? 

Aralarında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi bankaların yer aldığı kamu bankaları ile birlikte Akbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, ING Bank, İş Bankası gibi neredeyse tüm özel bankalarda konut hesabı açılabilir. 

Konut hesabı açma şartları 

Konut hesabı sadece Türk parası cinsinden açılabilirken bu hesap vadeli veya vadesiz olarak açılabilir. Konut hesabı için ilk açılış tarihinde bir defalık o sene için açıklanan üst limit üzerinden toplu para ödemesi yapılabilir. Kısaca hesaba bir defalık sadece açılışta toplu para yatırımı yapılabilir. 

İlk kez ev almak isteyenlere hükümetten büyük destek!

Konut hesabı devlet desteği hibe para alınması için aylık ya da 3 aylık dönemler halinde düzenli bir şekilde ödeme yapılması ve paranın hesapta tutulması şart koşuluyor. Birden fazla konut hesabı ya da ortak konut hesabı açılması yasaktır. Açılan konut hesabından 12 aylık dönemde sadece 2 defa para çekmek serbesttir. 

Konut hesabı açacak kişinin TC vatandaşı olması,

Konut hesabı açan kişinin 7 Nisan 2015 tarihi itibari ile kendi ismine bir taşınmaz kaydı bulunmaması,

Hesaptan hibe para alınması için mutlaka minimum 36 ay boyunca düzenli para biriktirilmesi,

Bu koşulları karşılayan kişilerin biriktirdikleri para tutarı üzerinden ev sahibi olmak için, devlet tarafından hibe desteği sağlanıyor. 

Kimler konut kredisi kullanamaz?

Evi olmayana ve kirada oturana devletten müjde!


Geri Dön