28 / 04 / 2024

İlk kez ev sahibi olacaklar için yeni düzenleme yolda! Faiz oranı ve vade ortaya çıktı!

İlk kez ev sahibi olacaklar için yeni düzenleme yolda! Faiz oranı ve vade ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde ilk kez ev sahibi olacaklar için destek sağlanacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili ayrıntılar gelmeye başladı, faiz oranı ve vade ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...



İlk kez ev sahibi olacakların yüzünü güldürecek son dakika gelişesi yaşandı. İlk kez ev sahibi olacaklar için konut kredisi belli olmaya başladı. Buna göre, 180 ay vade ve yüzde 1,20 seviyelerinde faiz ile çeşitli kampanyalar yapılması gündemde yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ MÜJDEYİ VERMİŞTİ!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın sözünü ettiği düzenlemeyle ilgili ayrıntılar gelmeye başladı. Konut kredisi ile ilgili yeni düzenlemeler yolda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Merkez Bankası ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) düzenleme üzerinde çalışmaya başladı.

İlk kez konut alacaklara 180 ay vade ve yüzde 1,20 seviyelerinde faiz ile çeşitli kampanyalar yapılacağı konuşulmaya başlandı.

İlk kez ev sahibi olacaklar için yeni düzenleme yolda! Faiz oranı ve vade ortaya çıktı!

YENİ KONUT KREDİSİ DÜZENLEMESİ YOLDA!

Atv Haber'de yer alan habere göre; MB ile BDDK ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için uygun bir kredilendirme sistemi üzerinde çalışmalar devam ediliyor. Konut arzının artması halinde satış fiyatlarıyla kiralarında düşmesi bekleniyor. 

10-15 YILLIK VADE SEÇENEKLER ARASINDA

TÜGEM Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ATV'ye yaptığı açıklamada Kamu bankaları nezdinde 10 yıl değil, daha önceki bazı kampanyalarda olduğu gibi 180 ay vadeyle verileceğini planladıklarını belirtti. 

Yeni düzenleme ile ilgili olarak tıpkı mortgage gibi uzun vadeli bir konut kredisi uygulanabileceği konuşuluyor. Vadenin 10 yıl değil, 15 yıl olması da seçenekler arasında yer alıyor.

İlk kez ev sahibi olacaklar için yeni düzenleme yolda! Faiz oranı ve vade ortaya çıktı!
SIFIR KONUTLAR İÇİN DEĞERLENDİRİLİYOR!

Yeni kampanyanın sıfır konutları kapsayıp kapsamayacağı üzerinde çalışmalar hala devame diyor.  Özelmacıklı bununla ilgili "Boş evlerin de kampanyaya alınabilmesi çok sağlıklı olacak. Daha önce hiç kullanılmamış evlerin de ikinci ellerin de kampanyaya dahil olması sektör açısından bir avantaj oluşturucaktır"  ifadelerine yer verdi. 


FAİZ ORANI BELLİ OLDU!

İlk kez konut amak isteyenler için konut kredisi yüzde 1,20 seviyelerinde faiz ve çeşitli kampanyaların yapılması da gündemde yer alıyor.

Konut sektöründe düşük nabız: Kredi faizleri yükseldi satışlar çakıldı! 

Konut kredisinde şartlar değişti! Bankalardan yeni hamle geldi

Geri Dön