27 / 04 / 2024

Hükümetin dolarla ilgili sır planı ortaya çıktı! Yükselecek diye bekleyenlere kötü haber mi?

Hükümetin dolarla ilgili sır planı ortaya çıktı! Yükselecek diye bekleyenlere kötü haber mi?

Dolar kuru yeni haftanın ilk gününde, yüzde 1'e yakın artış yaşadı. Dolar, serbest piyasada 16,57 lira civarında, euro ise yüzde 1,1 yükselişle 17,78 liradan işlem gördü. Hükümetin dolar konusundaki beklentisi ve planı ortaya çıktı. İşte detaylar...



Türk lirasındaki değer kaybı sürüyor. Haftaya 16,49 TL liradan başlayan dolar kuru kısa sürede 16,57 TL'ye ulaştı. Euro ise haftanın ilk gününe 17,74 TL seviyesinden başladı ve 17,79 TL'ye kadar çıktı.

Döviz kurundaki hareketlilik yukarı yönlü devam ederken hükümetin dolarla ilgili sır planı da ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, doların seyriyle ilgili dkkat çeken açıklamalar yaptı.

Gürcan, 'Rusya Ukrayna savaşından sonra kurda hafif bir oynama, kur dengesinde yukarı yönlü hareket yaşanmış olsa da yatay seyrin yıl sonuna kadar devam edeceğinden eminiz. Önceki dönemler gibi hızlı bir hareketlenme beklemiyoruz. Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile Türk lirası mevduatlarının ortalama vadesi uzadı. Geçtiğimiz yıl ortalama vade 1 aya kadarken şu an itibariyle 3 ay ve üzeri vadeli mevduatların payı yüzde 20.9’a yükseldi. Geçen yıl aynı rakam 10.3’tü. Burada da iki katı bir artış oldu' dedi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön