15 / 05 / 2024

Fitch Ratingsin revize ettiği bankalar

Fitch Ratingsin revize ettiği bankalar

Fitch Ratings internet sitesindeki açıklamasında, Türkiye İş Bankası, Türkiye Garanti Bankası ve Akbank'ın uzun vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notlarını "BBB"den "BBB-"ye revize ettiğini belirtti.

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Fitch Türkiye için 2019 büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

Fitch Ratings, bugün yayınladığı 'Global Ekonomik Görünüm' raporunda Türk ekonomisi için 2019 büyüme tahminini yukarı yönlü olacağını ifade etti. Fitch, Dolar/TL kurunun 2019 sonunda 6.00 TL, 2020 yılında ise 6.60 TL olacağını düşünüyor.

Avro Bölgesi, ABD ve Çin’in büyüme tahmini aşağı yönlü revize edildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avro Bölgesi, ABD ve Çin’in bu yıl ve gelecek yıla ilişkin büyüme tahminini ticaret savaşı ve Brexit belirsizliğinin artmasından dolayı aşağı yönlü revize etti.

Fitch Ratings, Türkiye'nin 2017 büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Ratings:“Yılın 3'üncü çeyreğinde büyümenin yüzde 7'yi aşmasını bekliyoruz. Bu nedenle 2017 yılına ilişkin büyüme tahminimizi haziran ayındaki yüzde 4,7'den yüzde 5,5'e revize ediyoruz” dedi.

Fitch'ten Türkiye kararı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 2017 için Türk bankacılık sektörü görünümünü durağandan negatife revize ettiğini açıkladı.

İhlas Holding'in SPK notu pozitif olarak revize edildi!

İhlas Holding'in Kurumsal Yönetim Uygulamaları, SPK düzenlemeleri kapsamında değerlendirilerek, Şirketimizin SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Notu 8,05 görünümünü ise pozitif olarak revize edildi.

Özderici, Yapıkredi Plaza'nın revize ekspertiz raporunu yayınladı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Beşiktaş'taki Yapıkredi Plaza'nın bağımsız bölüme ait 2015 yılı Revize ekspertiz raporunu yayınladı.

Nuvo Dragos Projesi'nin revize ekspertiz raporu yayınlandı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Maltepe'deki Nuvo Dragos Projesi'nin 2015 yılı revize ekspertiz raporunu yayınladı.

Fitch Ratings: Türkiye yatırım ülkesi!

Fitch Ratings, internet sitesinden yaptığı açıklamada yapılan ‘metodoloji değişikliğine’ bağlı olarak Türkiye’nin yerel para birimi cinsinden kredi notunu BBB- olarak düzenlediğini açıkladı

Saf GYO Rozi fabrika binası 2015 yılsonu revize değerlemesini yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılsonu Rozi fabrika binası revize değerleme raporunu yayınladı. ı. Rapor Harmoni Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık tarafından hazırlandı.

Mecidiyeköy İş Merkezi 2015 yılsonu revize değerleme raporu!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılsonu Mecidiyeköy İş Merkezi 6 bağımsız bölüm revize değerleme raporunu yayınladı.

Fitch, Antalya'nın yatırım yapılabilir şehir olduğunu tescilledi!

Finans politikası ve mali tablosu ile adeta rakamlarla destan yazan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin finansal başarısını dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de tescilledi.

Fitch Ratings: Türkiye’nin mali pozisyonunda baskı yok!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’nin mali pozisyonunda baskı olmadığını belirtti. İşte Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesi...

Fitch Ratingsin revize ettiği bankalar Haberi

Fitch Ratingsin revize ettiği bankalar


Fitch Ratings internet sitesindeki açıklamasında, Türkiye İş Bankası, Türkiye Garanti Bankası ve Akbank'ın uzun vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notlarını "BBB"den "BBB-"ye revize ettiğini belirtti.


Açıklamada, 3 bankanın uzun vadeli not görünümünün "durağan"da tutulduğu, Yapı Kredi Bankası'nın ise not görünümünün Unicredit SpA'nın değerlendirmesi ile uyumlu olarak "durağan"dan "negatife" revize edildiği ifade edildi. Yapı Kredi Bankası'nın uzun vadeli notu ise "BBB" olarak teyit edildi. Fitch açıklamasında, Türkiye İş Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Akbank'ın ve Yapı Kredi Bankası'nın finansal kapasite reytinginin "BBB"den "BBB-"ye revize edildiği bilgisine de yer verildi.


Fitch, not revizyon kararına gerekçe olarak ise "kredilerdeki ani artıştan kaynaklanan riskleri ve yüksek dış borç seviyesini" gösterdi, finansal ölçütlerde son yıllarda ılımlı bir bozulmanın görüldüğüne işaret etti. Öte yandan söz konusu...