25 / 12 / 2024

Fitch'ten Türkiye kararı!

Fitch'ten Türkiye kararı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 2017 için Türk bankacılık sektörü görünümünü durağandan negatife revize ettiğini açıkladı.




Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 2017 için Türk bankacılık sektörü görünümünü durağandan negatife revize ettiğini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, siyasi istikrara ve faaliyet ortamına ilişkin risklerin artmasının banka kredi temellerini baskı altına almasını ve daha fazla para birimi ve faiz oranı dalgalanması olasılığını artırmasını beklediğini açıkladı.

Temmuz ayındaki darbe teşebbüsünün gösterdiği siyasi belirsizlik, Türkiye'nin uzun vadeli ekonomik performansını ve banka aktif kalitesini zayıflatacağını vurgulayan Fitch, 2013'ten beri Türk lirası keskin bir şekilde düştüğünü ve daha da düşebileceği için risk taşıdığını belitti.

Türk bankaları kısa vadeli dış finansmana güveniyor ancak bu risk uzun sürdüğünü ve Temmuz ayındaki darbeye teşebbüs sonrasında finansman sağlamıştı. Bununla birlikte, yatırımcıların talepleri ve devreden çıkarma oranları da zayıflayabilirken, fon getirme maliyetleri yatırımcıların görüşlerine ve Türk ülke risklerine ilişkin algılamalara bağlı olarak 2017'de daha da artabilir. Uzun süren piyasa kapanışının likiditeye ve Türkiye'nin dış mali durumuna daha genel bir baskı yapmasına rağmen, Fitch dereceli bankaların bir yıla kadar dış borçlarına hizmet etmek için yeterli döviz likiditesi yeteneği olduğuna inanıyoruz.

Olumsuz bir nota geçme Outlook, Fitch tarafından derecelendirilen Türk bankalarının yaklaşık% 80'inin Negatif Görünümde olması, büyük ölüde egemen derecelendirme Outlook'u yansıtması nedeniyle etkilenmiştir. Negatif Görünüm, hükümetin kamu bankalarına destek sağlama ve yabancı sermayeli bankalar için Ülke Tavanını düşürme yeteneğinde bir bozulma potansiyelini yansıtıyor. Özel bankalar için Negatif Görünümler, zayıflayan bir işletim ortamının bağımsız kredi profillerine olumsuz etkisini yansıtmaktadır."



Yeni Şafak



Geri Dön