28 / 04 / 2024

Fitch'ten Türkiye'ye övgü!

Fitch'ten Türkiye'ye övgü!

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'ye övgü... Fitch Ratings Direktörü Kiss, " Türkiye'nin güçlü bir mali pozisyonu var. Bankacılık sektörü de son derece sağlıklı" dedi.



ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Gergely Kiss, Türkiye'nin yatırım yapılabilir notunun korunması kararına ilişkin, "Türkiye'nin güçlü bir mali pozisyonu olduğunu görmek önemli" diye konuştu. 


NOT İÇİN DÜŞÜK ENFLASYON 


Fitch Ratings'in Londra'daki merkezinde soruları yanıtlayan Kiss, Türkiye'nin reytingini "BBB-" ve not görünümünü "durağan" olarak teyit ettiklerini anımsatarak, not ve görünümü teyit etme kararı almalarının sebebinin Türkiye'nin kredi profiline ilişkin güçlü ve zayıf yanları ele alan değerlendirmeleri olduğunu kaydetti. Türkiye'nin kredi notunun artırılması ya da not görünümünün durağandan, pozitife çıkarılabilmesi için "daha uyumlu bir politika bütünü" gerektiğini belirten Kiss, şöyle dedi: "Örneğin daha düşük enflasyon ortamının oluşması reytingler için olumlu olabilir. Büyüme hızının azalmadan yeniden dengelenmesinin devam etmesi, daha düşük cari açık ve dış finansman olan ihtiyacın azalması (reyting için) olumu olacaktır." 


Akşam


Geri Dön