29 / 04 / 2024

fitch

fitch

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'deki yabancı bankaların finansal durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede TL'deki düşüşün 2023'te de devam edeceği beklentisini açıkladı.

Türkiye'de dolar ve enflasyonu düşürecek formül açıklandı: Türk lirasındaki kayba dikkat

Türkiye'de ekonomi piyasasının çarklarını durma noktasına getiren yüksek enflasyon ve yüksek kur geniş kitlelerin alım gücüne darbe vurmaya devam ediyor. Ekonomi uzmanları ülkedeki faiz-enflasyon-durgunluk döngüsünden çıkmanın formülünü açıkladı.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Siyasi istikrar bankaların görünümü için faydalı olacak!

Fitch'ten seçim yorumu: "Sonuç, Türk bankaları için önemli. Siyasi belirsizliğin sürmesi negatif olur. Siyasi istikrar ise bankaların görünümü için faydalı olacaktır."

Fitch Türkiye kararını cuma günü verecek!

Ekonomistler, Türkiye için kredi derecelendirme kuruluşları arasında bu yıl ilk gözden geçirmeyi cuma günü yapacak olan Fitch'ten kredi notunda ve görünümünde herhangi bir değişiklik beklemiyor.

Fitch'ten ECB'nin parasal genişlemesine dair açıklama!

Fitch, Avrupa Merkez Bankası' nın parasal genişleme programının Avro Bölgesi' ndeki deflasyon riskini azaltacağını ancak enflasyon artışı ve büyümeye dair kesin etkilerinin belirsiz olduğunu bildirdi.

Fitch Almanya ve Yunanistan’ın kredi notunu açıkladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan’ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü "durağandan", "negatife" revize ederken, kredi notunu teyit etti.

Fitch'in gözüyle 3 büyük şehir!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) uzun vadeli ''BB+'' olan kredi notunu 20 Kasım2012'den itibaren yatırım yapılabilir seviye olan 'BBB-' seviyesine yükselttik, görünümünü de durağan olarak teyit ettik.

İstanbul ekonominin itici gücü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Uluslararası Kamu Maliyesi Direktörü Nilay Akyıldız, İstanbul'un Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını belirtti..

Fitch'ten Türk bankalarına ikinci uyarı!

Fitch'ten Türk bankalarına ikinci uyarı geldi. "Ilımlı ekonomik büyüme, mevduat için rekabet ve varlık yapısındaki ılımlı bozulma, 2015 yılında Türk bankaları için zorlu bir faaliyet ortamı yaratacaktır" dedi.

Fitch: Rusya’daki riskler artıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, rublede son zamanlarda yaşanan oynaklığın ve sert bir şekilde artırılan faiz oranlarının, 2015 yılı için Rusya ekonomisine ilişkin riskleri artırdığını açıkladı.

Fitch'ten Rusya'ya ruble uyarısı!

Fitch'ten Rusya'ya ruble uyarısı geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, son zamanlardan rublede görülen hızlı değer kaybının Rus bankalarının kredi profilleri üzerindeki baskılarını artırdığını bildirdi.

Fitch'ten Rusya'ya sert uyarı!

Fitch, " Rusya'nın rezervleri üzerindeki baskıların tümden ortadan kalkması mümkün görünmezken, petrol fiyatlarının düşüşü ve yüksek faiz oranları ekonomik büyüme için risk oluşturuyor " açıklamasında bulundu...

Fitch'ten Türkiye'ye övgü!

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türkiye'ye övgü... Fitch Ratings Direktörü Kiss, " Türkiye'nin güçlü bir mali pozisyonu var. Bankacılık sektörü de son derece sağlıklı" dedi.

Fitch Türkiye'nin kredi notunu verdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin "BBB-" olan "yatırım yapılabilir notunu" ve "durağan" not görünümünü teyit etti. Türkiye’nin ülke notuna ilişkin görünümün "dengeli" olduğu belirtildi...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Fitch Rattings dolar için tarih verdi! O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch Rattings, Türkiye'de uygulanan alışılmadık politikalar nedeniyle baskıların arttığını belirterek tarih verdi. O tarihe kadar belirsizlik devam edecek!

Fitch'ten ABD'li bankalar için 'zayıf performans' beklentisi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu sene ABD bankaları için daha zayıf finansal performans beklediğini ve bu performansın iş modeline, varlık yoğunluğuna ve mevduatların çeşitliliği ile istikrarına bağlı değişebileceğini belirtti.

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü ise "negatif" olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, zelzelelerin ekonomik faaliyet üzerindeki negatif tesirinin, mayıs seçimleri evvelinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesini bekliyor.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Fitch Ratings: ABD'de konut fiyatlarındaki artış hız kesecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, soğuyan talep ve kötüleşen satın alma durumu sebebiyle ABD'de nominal konut fiyatı artışının 2023 yılında ciddi ölçüde yavaşlamasını beklediğini açıkladı. 

Fitch o şirketin kredi notunu değiştirdi! Yaklaşık 4 kat düştü

Genelde Türkiye üzerinde yaptığı düşük notlarla ''sıfırcı'' olarak bilinen Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş'nin uzun vadeli kredi notunu 'B' olarak kaydetti

Fitch bu kez ciddi şekilde uyardı! 2023 çok zor geçecek

Avrupa'nın hatrı sayılır ekonomilerinin 2023 senesi içinde zorlanacağını açıklayan Dünyaca meşhur kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Pandeminin bu zorlanmada en büyük etki olduğunu bildirdi

Yatırım yapacak olanlar dikkat! Fitch’ten şok uyarı geldi!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, dünyadaki şirketlerin yüzde 48’inde durumun kötüleştiğini belirtirken, Avrupa ekonomileri için çok önemli uyarıda bulundu.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B', görünümünü de 'negatif'şeklinde teyit etti.

fitch Haberi

fitch

Başta uygulanan büyüme merkezli ekonomi politikası olmak üzere, Amerikan Merkez Bankası Fed'in izleyeceği faiz politikası dahil pek çok etken ücretlilerin maaşlarının erimesinde etkili olacak.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, TL’deki değer kaybının 2024 kadar sürmesini beklediklerini açıkladı. Geliri TL olan dar gelirli için tablonun daha da kararması anlamına gelen bu değerlendirme moralleri bozarken, Ekonomist İris Cibre de ekonomi yönetiminde alınan kararların suni kararların gelir dağılımı bozduğunu söyledi. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Şevket Sayılgan ise önümüzdeki dönemde artacak enerji faturaları, gıda fiyatlarındaki olası artışlar ve cari açık nedeniyle döviz kurundaki yukarı yönlü hareketin devam edeceğini söyledi. Doç. Dr. Hakkı Öztürk ise yaptığı değerlendirmede döviz kurunun uygulanan ekonomi politikasının yanı sıra arz ve talep arasındaki dengesizlik nedeniyle arttığını söyledi.

"Gelir dağılımı...