05 / 05 / 2024

Fitch Türk bankacılık sektörü

Fitch Türk bankacılık sektörü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 2017 için Türk bankacılık sektörü görünümünü durağandan negatife revize ettiğini açıkladı.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

Bankacılık sektörünün aktifleri Eylül ayında 21,1 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Eylül 2023 döneminde 2022 yılının sonuna göre yüzde 47,1 artış göstererek, 21 trilyon 98 milyar TL'ye çıktı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Bankacılık sektörünün mevduatı 12 trilyon 567,6 milyar liraya yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı istatistiklere göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 14 Temmuz 2023 tarihi ile biten haftada 335,8 milyar TL artış gösterdi ve 12 trilyon 567,6 milyar TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörünün mevduatı 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 27 Haziran 2023 tarihi ile biten haftada 419,2 milyar Türk Lirası artış göstererek, 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi.

Bankacılık sektörünün aktifleri mayıs ayında 16,8 trilyon lira oldu!

Bankacılık sektörünün aktifleri mayıs itibarıyla geçen sene sonuna kıyasla yüzde 17,4 yükselerek 16 trilyon 846,4 milyar TL'ye ulaştı.

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Borsa İstanbul, seçim sonrası ikinci işlem gününde de değer kazanmayı sürdürürken, bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti Dolar/TL'de ise yukarı yönlü hareket tüm hızıyla devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Bankacılık sektörü kredi hacmi 3 milyar 793 milyon lira azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 3 milyar 793 milyon Türk Lirası azaldı ve 9 trilyon 64 milyar 58 milyon TL'ye geriledi.

Bankacılık endeksinde hızlı yükseliş! Borsa İstanbul'da neler oluyor? 

Borsa İstanbul 100 endeksi, günü yüzde 0,35 düşüşle 4546 puandan açarken; sonrasında pozitif seyretmeye başladı. Borsa, banka hisselerindeki artıştan destek alırken; bankacılık endeksinde yükseliş gün içinde yüzde 6'nın üzerine ulaştı. 

Fitch Türk bankacılık sektörü Haberi

Fitch Türk bankacılık sektörü


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch 2017 için Türk bankacılık sektörü görünümünü durağandan negatife revize ettiğini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, siyasi istikrara ve faaliyet ortamına ilişkin risklerin artmasının banka kredi temellerini baskı altına almasını ve daha fazla para birimi ve faiz oranı dalgalanması olasılığını artırmasını beklediğini açıkladı.

Temmuz ayındaki darbe teşebbüsünün gösterdiği siyasi belirsizlik, Türkiye'nin uzun vadeli ekonomik performansını ve banka aktif kalitesini zayıflatacağını vurgulayan Fitch, 2013'ten beri Türk lirası keskin bir şekilde düştüğünü ve daha da düşebileceği için risk taşıdığını belitti.

Türk bankaları kısa vadeli dış finansmana güveniyor ancak bu risk uzun sürdüğünü ve Temmuz ayındaki darbeye teşebbüs sonrasında finansman sağlamıştı. Bununla birlikte, yatırımcıların talepleri ve devreden çıkarma oranları da zayıflayabilirken, fon getirme maliyetleri yatırımcıların görüşlerine ve Türk ülke risklerine...