27 / 04 / 2024

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu



Moody’s'ten yapılan açıklamada, hükümetin mayıstaki seçimlerin ardından ortodoks politikaların uygulanmasına ilişkin attığı adımların, Türk bankalarının faaliyet ortamını destekleyici yönde olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Türk bankaları için faaliyet ortamının mali gelişmede beklenen yavaşlama sebebiyle zorlu olduğu aktarılırken, “Bunun yanı sıra, hükümetin mayıstaki seçimi takiben politika yapımında ortodoksiye (ortodoks politikalara) geri dönmek için attığı ilk adımlar Türk bankalarının faaliyet şartlarına destek veriyor” denildi.

Yüksek enflasyonun ve TL’deki düşünün vatandaşların harcama gücünü ve borçluların borçlarını ödeme kapasitesini etkilediğine vurgu yapılan ilgili açıklamada, bankaların kârlılık düzeyinin geçen senedeki zirve düzeylerden daha normal düzeylere gerilemesinin ama tüm bu değişime karşın güçlü olmayı sürdürmesinin beklendiği aktarıldı.

 Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Moody’s söz konusu açıklamasında, bankaların dış fonlama pozisyonlarının ve dolarizasyon düzeylerinin düzeldiği, özellikle de yabancı para birimindeki likiditenin yeterli düzeyde kalmasını beklendiği paylaşıldı.

Türkiye ekonomisinin 2023 senesinde yüzde 4,2 oranında büyüme göstermesinin, enflasyonun ise yüzde 51 bandında gerçekleşmesinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, “Avrupa pazarındaki görünüm sebebiyle 2023 senesinin ilk 6 ayındaki ekonomik yavaşlamaya karşın Türkiye’nin güçlü ihracatı ve turizm sektörleri büyümeyi desteklemeye sürdürecektir” değerlendirmelerinde bulunuldu.

Bahsi geçen açıklamada, “Mali oynaklığa karşın, Türk bankalarının fonlama ve likidite pozisyonları, özellikle yabancı para biriminde bariz bir biçimde iyileşti” ifadeleri kullanıldı.

 Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

BÜTÇE TEMMUZDA FAZLA VERDİ

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı, temmuz ayı ile ilgili bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı. Bu kapsamda, temmuz ayında bütçe gelirleri, 2022’nin aynı ayına nazaran yüzde 156,1 oranında yükselerek 504 milyar 413 milyon liraya, bütçe giderleri de yüzde 74,7 yükselişle beraber 455 milyar 840 milyon lirayı buldu.

Ocak-temmuz ayları arasında ise bütçe gelirleri, 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 63,1 artarak 2 trilyon 384 milyar 763 milyon liraya yükseldi. Bütçe giderleri de aynı dönemde yüzde 96,8 oranında yükselerek 2 trilyon 819 milyar 416 milyon liraya ulaştı.

Milyonlarca SSK'lıya son dakika yüzde 14 zam müjdesi! Yeni zamlı maaş tablosu ortaya çıktı!

Migros coştukça coştu! Paşabahçe borcam kapaklı yuvarlak tencere 269,90 TL’ye, 6’lı fincan seti 141,90 TL’ye düştü!

Gram altında yükseliş veya düşüş gelebilir! Gram, çeyrek ve yarım altın fiyatları ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön