28 / 04 / 2024

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.



İzmir Şehir Hastanesi'nde zorunlu görevlendirmeler nedeniyle sağlık personelinin 24 saatte varan çalışma saatleri nedeniyle zor durumda olduğunu belirten Türk Sağlık Sen  İzmir  2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, acil atama yapılmasını talep etti.

ÇALIŞMA ŞARTLARI HER GEÇEN GÜN AĞIRLAŞTI!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şenol Atıcı; şehir hastanesi gibi büyük bir sağlık kuruluşunun “hastanelerden toplama sağlık çalışanlarıyla” yürütülemeyeceğine dikkat çekerek, “Geçici görevle Bayraklı Şehir Hastanesine giden sağlık çalışanı arkadaşlarımızın, tarafımıza ilettikleri sorunlarının başında ulaşım ve aşırı nöbet sayısı, gün aşırı 24 saat nöbete geldikleri, bu durumun sağlıklarını etkilediğini, şartların her geçen günde ağırlaştığını ifade etmektedirler” diye konuştu. 

Türk Sağlık Sen den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

ACİL 3 BİN SAĞLIK PERSONELİ ATANMALI 

Atıcı, Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaparak “Çok acilen İzmir’in tüm hastaneleri kapsayacak şekilde sağlık çalışanı eksikliğinin giderilmesi konusunda adım atmasını beklediklerinin altını çizdi. 

Atıcı, “İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışından bugüne kadar yapılan geçici görevlendirmelerin yüzde 80’inde sağlık çalışanları kaosun içinde olduğunu ifade ediyor.

Kreş sorunu, mesaiye zamanında yetişme sorunu, mevcut kadrosunun bulunduğu hastane kreşine çocuğunu bırakıp sonra şehir hastanesine mesaiye yetişme zorunluluğu yine başta gelen sorunların içerisinde yer almaktadır.

Bu durumun hızla çözülmesi Sağlık Bakanlığı tarafından ele alınmalıdır.'' diyerek en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir’e atama yapılması konusunda çağrıda bulundu. 

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde geri sayım! Deneme sürüşleri aralıkta...

İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı! Sorunlar giderek artıyor!

Şehir Hastaneleri personel alımı yapacak! Adaylarda KPSS şartı aranmayacak...

Geri Dön