27 / 04 / 2024

İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı! Sorunlar giderek artıyor!

İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı! Sorunlar giderek artıyor!

İzmir Tabip Odası tarafından depreme dayanıksız tartışmaları ile 10 yıl sonra açılabilen İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı.



İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı. Hazırlanan rapora göre  Sorunların giderek arttığı belirtilen raporda, hasta güvenliğinin riske atıldığı, acil ve yoğun bakım hastalarının yatırılmasında sıkıntılar olduğu belirtildi. 

SAHA RAPORU HAZIRLANDI!

İzmir Tabip Odası,  İzmir  Bayraklı Şehir Hastanesi Saha Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. Toplam 15 maddeden oluşan İzmir Şehir Hastaneleri Çalıştayına ait sonuçları kamuoyu ile paylaşan tabip odası, İzmir Şehir Hastanesi ile ilgili karar ve planlama süreçlerinin evrensel kamu yönetim ilkeleriyle bağdaşmayan, sabahtan akşama, akşamdan sabaha değişebilen kararlarla yürütüldüğünü belirtti.

Faaliyete sokulan hastanenin hala pek çok eksikleri olduğu belirtilen raporda, İzmir Şehir Hastanesi için yapılan görevlendirmelerde usül gözetilmediği aktarıldı.

İzmir Şehir Hastanesi’yle ilgili saha raporu hazırlandı! Sorunlar giderek artıyor!

AYNI İŞİ DAHA AZ SAYIDA HEKİM YAPMAYA ÇALIŞIYOR!

Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Acil Tıp Kliniğinde görev yapan asistanların 37’sinin hastanede kaldığı geri kalanların İzmir Şehir Hastanesi’nde görevlendirildiği ifade edilen raporda, acil servise başvuran hasta sayısında bir azalma olmadığı için aynı iş yükü daha az iş gücü ile karşılanmaya çalışılmakta olduğu aktarıldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalan ve İzmir Şehir Hastanesine görevlendirilen hekimlerin hangi kritere göre belirlendiğinin belli olmadığı vurgulanan raporda, "Asistan hekimler, aynı TUS puanı ile hastaneye gelmesine rağmen farklı koşullarda eğitim almak zorunda bırakıldıklarını ifade etmekteç Hekimlere görevlendirme tebligatları yapılmakta ancak tebliğ edilen evrakın içeriği verilmemekte.

Tepecik EAH’de görevli hekim sayısı azalmasına rağmen işlerde azalma olmadı. Aynı işi daha az sayıda hekim yapmaya çalışmakta" ifadeleri kullanıldı.

İzmir Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?
Şehir Hastaneleri personel alımı yapacak! Adaylarda KPSS şartı aranmayacak...

Geri Dön