27 / 04 / 2024

Florya çiftliği ne zaman satıldı

Florya çiftliği ne zaman satıldı

1943 yılında Bakırköy Mal Müdürlüğü tarafından verilen ilanla Florya Çiftliği satışa çıkarılacakmış. Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1943 yılında Florya Çiftliği satılacak!

1943 yılında Bakırköy Mal Müdürlüğü tarafından verilen ilanla Florya Çiftliği satışa çıkarılacakmış. Varlık Vergisi dolayısıyla satışa çıkarılan eski adıyla Kalitarya Çiftliği'ne 184 bin 852 lira değer biçilmiş.

Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası yapılacak iddiası!

Türk-İş'in genel merkez binasını Atatürk Orman Çiftliği'ne yapmak istediği ortaya çıktı. Peki Atatürk Orman Çiftliği'ne Türk-İş'in genel merkez binası mı yapılacak? Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili son dakika gelişmesi...

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiralanacak!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya vermek için ihale düzenliyor. İşte ihale detayları...

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya verecek. İşte detaylar...

Atatürk Orman Çiftliği'nin yapılaşmaya açılması davasında son durum ne?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin askeri alan şeklinde yapılaşmaya açılmasıyla ilgili sürdürdüğü hukuksal mücadeleyi kazandı.

Atatürk Orman Çiftliği'nin plan değişikliklerinde son durum ne?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından mahkemeye taşınan Yenimahalle’deki Atatürk Orman Çiftliği Macun Mahallesi'ne ilişkin plan değişikliğinin iptaline karar verildi.

Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılması kararı iptal edildi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilmesinin önünü açan ilke kararı, Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda iptal edildi. 

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne?

Atatürk Orman Çiftliği'nde son durum ne? AOÇ arazisi yapılaşmaya açılacak mı? Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tamamen kurumun tapulu malı olan Bademlik’teki 750 dönümlük alanı kent ormanı yapmaya hazırlanıyor. Ankaraya yeni AOÇ geliyor...

Atatürk Orman Çiftliği'ne spor vadisi yapılacak!

Atatürk Orman Çiftliği’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘spor vadisi’ yapılacak. Bakanlık, spor vadisi için ihale düzenledi. İhaleyi alan firmaya 291 bin lira verilecek...

Atatürk Orman Çiftliği'nin ihalesi bugün!

TOKİ'nin Atatürk Orman Çiftliği'ne ilişkin tartışmalı ihalesi bugün yapılıyor. İhaleye Ankara Büyükşehir Belediyesi de katılıyor. 

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bir buçuk yıldır kapalı olan Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nun ne zaman açılacağını Başbakan Yıldırım'a sordu..

38° 30° Çiftliği, iF Design Ödülü”ne layık görüldü!

Slash Architects ve Arkizon Architects işbirliğiyle tasarlanan 38° 30° Çiftliği, mimari ve tasarım alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden olan “iF Design Ödülü”ne layık görüldü.

Atatürk Orman Çiftliği’ne otopark geliyor!

1937'de Hazine'ye devredilen Atatürk Orman Çiftliği'nde 25 dönümlük boş alan otopark olarak değerlendirilecek. Arazinin otopark olarak kiralanması işi ise ihale edilecek.

Florya çiftliği ne zaman satıldı Haberi

Florya çiftliği ne zaman satıldı


1943 yılında Bakırköy Mal Müdürlüğü tarafından verilen ilanla Florya Çiftliği satışa çıkarılacakmış. Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Varlık Vergisi dolayısıyla satışa çıkarılan eski adıyla Kalitarya Çiftliği'ne 184 bin 852 lira değer biçilmiş.



Haberin devamı için...