10 / 05 / 2024

Florya Plajı turizme mi açılıyor

Florya Plajı turizme mi açılıyor

AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Deniz Köşkü koruma alanı içinde kalan Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridini turizme açtı. 273 bin metrekarelik sahile otel, AVM, sergi alanları ve otopark yapılabilecek…

Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridi turizme açıldı!

AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Deniz Köşkü koruma alanı içinde kalan Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridini turizme açtı. 273 bin metrekarelik sahile otel, AVM, sergi alanları ve otopark yapılabilecek…

1935 yılında Florya Plajı'nın bir kısmı ucuz fiyatla satılacak!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, çağdaş bir plaj haline getirmek için metrekaresini 17 kuruştan 173 bin liraya istimlak ettiği, bir milyon metrekareden büyük olan, Florya Plajı'nın bir kısmını ucuz fiyatla satacakmış.

Bolu'ya 1 kilometrelik yapay plaj!

Bolu'da, Büyüksu Deresi'nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi kapsamında, deniz kumuyla 1 kilometrelik yapay plaj oluşturulacak.

Bolu'da deniz kumuyla yapay plaj oluşturulacak!

Bolu'da, Büyüksu Deresi'nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi kapsamında, deniz kumuyla 1 kilometrelik yapay plaj oluşturulacak.

1978 yılında Florya'da 300 bin metrekare genişlikte plaj yapılacakmış!

1978 yılında Florya'da 30 bin kişinin denize girebileceği halk plajı yapılıyormuş. Florya - Yeşilköy arasında, 300 bin metrekare araziye yapılacak plajdan halk çoz para vererek yararlanacakmış.

1936 yılında Florya'da Sülaryam Plajı 1.500 liraya kiraya verilecekmiş!

1936 yılında İstanbul Belediyesi tarafından verilen ilanda Florya'da Sülaryam ve Küçük Plaj adında iki plaj kiraya verilecekmiş. Sülaryam Plajı'nın yıllık kirası bin 500 liraymış. Florya'da bir bahçe, gazino ve büfe ise 300 liraya kiraya verilecekmiş.

1935 yılında Belediye, bin dönümden büyük olan Florya Plajı'nı 173 bin liraya istimlak etmiş!

Florya'da asri bir plaj kurma niyetinde olan belediye, bin dönümden fazla olan plajı, 173 bin liraya istimlak etmiş. Metrekaresini 17 kuruşa alan belediye plajı meydana getirdikten sonra geri kalan kısmını ucuz bir fiyatla satacakmış.

1932'de Florya Plajı'nın değeri 100 bin liraymış!

1 Mart 1932 tarihinde yayımlanan Akşam Gazetesinin haberine göre İstanbul Belediyesi meclisi Florya da bulunan plajı 100 bin lira bedelle istimlak etmek için teklifte bulunmuş.

Koru Florya fiyat listesi! 4+1'ler 1 milyon 390 bin TL!

Koru Florya projesinin fiyat listesinde son durum açıklandı. 4 oda 1 salon evlerin fiyatları 1 milyon 390 bin liradan başlıyor!

Ekşinar Konakları Florya, örnek dairesini hazırladı!

Florya'da yer alan Ekşinar Konakları projesi kapsamında örnek daire hazırlandı...

Eski Erzurum evleri restore edilip turizme açıldı!

Siyami ve Ufuk Demir kardeşler 11 Tarihi Erzurum evlerini restore ederek turizme açtılar ve bu tarihi evler turistlerden büyük ilgi gördü

Foça'da 6 plaj, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'ndan Mavi Bayrak aldı!

Foça'da Hanedan Plajı, Phokaia Otel, Pollen Tatil Köyü, Leon Otel, Mackerel Tatil Köyü ve Foça Belediyesi Karakum Plajları olmak üzere 6 plaj Mavi Bayrak aldı...

Artaş Florya Konakları'nda 3 milyon 330 bin liraya 5+2 çatı dubleks!

Avrupa Konakları Florya projesi kapsamında yer alan konutlar 4 oda 1 salon, 4 oda 1 salon bahçe katları ve 5 oda 2 salon çatı dubleks olarak tasarlandı...

Florya Plajı turizme mi açılıyor Haberi

Florya Plajı turizme mi açılıyor

Ata­türk De­niz Köş­kü ko­ru­ma ala­nı için­de ka­lan İs­tan­bu­l’­da­ki Flor­ya Pla­jı­’nı da kap­sa­yan kı­yı şe­ri­di tu­izme açıl­dı. İs­tan­bul 1 Nu­ma­ra­lı Kül­tür Var­lık­la­rı­nı Ko­ru­ma Böl­ge Ku­ru­lu, bir kül­tür var­lı­ğı olan Köş­k’­ün si­lu­etin­de olum­suz et­ki ya­ra­tıl­ma­ma­sı için 10.50 met­re olan ya­pı yük­sek­li­ği­ni 6.50 met­re­ye dü­şür­dü. Tarihi Atatürk Köşkü’nün bulunduğu 273 bin metrekarelik Florya sahiline şimdi otel-motel, alışveriş üniteleri, akvaryum, rehabilitasyon merkezleri, ibadethane, kütüphane, sergi ve gösteri alanları ve otopark yapılabilecek.


SAHİL İMAR PLANINDA DEĞİŞİKLİK

Ba­kır­köy Şen­lik Ma­hal­le­si­’n­de­ki 201 ada­da yer alan 11 ay­rı par­sel ile 9 bin met­re­ka­re­lik tes­cil dı­şı ya­ni plan­sız olan alan için ilk de­ği­şik­lik 2013 yı­lın­da İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si (İBB) ta­ra­fın­dan ya­pıl­dı. İBB,10.50 met­re yük­sek­li­ğin­de ya­pı­lan­ma ko­şul­la­rın­da imar pla­nı ha­zır­la­dı. 17 Ocak 2014’te İBB kı­yı ke­nar çiz­gi­si­ni ye­ni­den dü­zen­le­ye­rek imar pla­nı­nı de­ğiş­tir­di.

Ata­türk De­niz Köş­kü...