04 / 05 / 2024

Foça Belediyesi

Foça Belediyesi

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, aralarında bisikletlilerinde yer aldığı bir grup, Aliağa'da kurulmak istenen Kömüre Dayalı Termik Santrallere karşı protesto gösterisi yaptı.

Foça turizmi için yeni projeler geliştirildi!

AK Parti 2. Bölge İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli ve Tansu Kaya Foça'yı ziyaret etti. Milletvekili adayları AK Parti Foça İlçe Teşkilatı'nda partililerle bölge hakkında istişare gerçekleştirdi.

Foça'da park ve yeşil alanlar için uygun alanlar araştırılıyor!

Foça Belediyesi, kent genelinde yeni parklar inşa etmek için çalışmalar yapıyor. Mevcut parklarda da bakım, onarım ve çevre temizliği gerçekleştiriliyor. Başkan Gökhan Demirağ konu hakkında açıklamalarda bulundu...

Foça Belediyesi, 20.8 milyon TL'ye 4 yıldızlı otel yaptıracak!

İzmir Foça Belediyesi, Kavakiçi Mevkii'ndeki turistik tesis alanı imarlı arsa üzerine 20 milyon 881 bin TL yatırım bedelli 4 yıldızlı otel yaptırılması ve 49 yıllığına yıllık 104 bin 405 TL'ye kiralanması işini ihaleye çıkardı

Foça Belediyesi imarlı 6 arsa satacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar dikkat!

İzmir İli Foça Belediye Başkanlığı, Foça'da yer alan 6 adet imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

İzmir Foça Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

İzmir Foça İlçe Tapu Müdürlüğü ile İzmir Foça Belediyesi arasında ‘‘Rayiç Bedeli İşlemleri Protokolü" için imzalar atıldı.

Foça Terminali 7 Nisan'da açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gerenköy'de bölgenin yapısına uygun mimaride hayata geçirdiği çok amaçlı salon ile Foça’nın önemli bir ihtiyacını karşılayacak ilçe terminalini 7 Nisan Cumartesi günü hizmete açıyor.

Foça Terminali tamamlandı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça'nın ulaşım ve turizm sektörlerini canlandıracak bir projeye daha imza attı.

Foça Gerenköy Çok Amaçlı Salon'da son rötuşlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça’nın Gerenköy mahallesinde, bölgenin yapısına uygun mimaride hayata geçirdiği çok amaçlı salonda son rötuşları yapıyor.

Foça'ya Deniz Manzaralı Terminal binası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 5.5 milyon liralık yatırımla inşaatına başladığı deniz manzaralı Foça Terminal binasının yüzde 95’ini tamamladı. Yeni terminal kazandırmak için geriye sayıma başladı.

Foça Terminali 2017'de hizmete giriyor!

Foça’ya 13 bin 500 metrekarelik yeni bir ilçe terminali kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 4.3 milyon liralık bu yatırımı Nisan’da hizmete açacak.

İzmir Yeni Foça’ya 41 milyon liralık arıtma tesisi!

İzmir’in turistik bölgelerinden Yeni Foça’nın en büyük çevre sorunu da çözüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bölgede evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi kapasiteli arıtmayı yaklaşık 41 milyon liralık yatırımla hizmete aldı.

Aliağa Belediyesi Haziran toplantısında imar görüşülecek!

Aliağa Belediyesi Haziran Ayı Meclis toplantısı bugün saat 18.00’de gerçekleştirilecek.Gerçekleştirilecek toplantının gündeminde imar konuları var.

Aliağa-Foça Termik Santrali'nin ÇED olumlu raporuna bilirkişi kararı!

Aliağa ile Foça arasında ENKA şirketi tarafından yapılmak istenen termik santralle ilgili bilirkişi keşfinin raporu açıklandı. ÇED olumlu kararının yetersiz olduğu kanısına varıldı.

Foça Tatil Köyü neden kapandı?

İlk ve örnek oluşu itibariyle, turizmin ülkeye yayılmasına öncülük eden, gençlere turizm okulu, Foça ekonomisine lokomotif olan Foça Tatil Köyü’nün kapanış hikayesi oldukça dokunaklı ve oldukça da hüzünlüdür.

Gaziosmanpaşa Belediyesi En Güzel Balkon Yarışması başlıyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde, ilçe sakinlerinden oluşan katılımcıların balkonlarının belirli kriterlere göre, profesyonel jüri üyeleri aracılığıyla değerlendirildiği ödüllü bir yarışma düzenleniyor.

Süleymanpaşa Belediyesi Hobi Bahçeleri’nin 2. etabı yapılacak!

Geçtiğimiz yılın ekim ayında Tekirdağ-Hayrabolu yolu üzeri Bıyıkali mahallesinde hizmete giren Süleymanpaşa Belediyesi Hobi Bahçeleri’nin ilk etabı yemyeşil görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Foça Belediyesi Haberi

Foça Belediyesi

Foça Belediyesi ve Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatifinin işbirliğiyle, Aliağa'da kurulmak istenen Kömüre Dayalı Termik Santrallere karşı protesto düzenlendi. Aralarında bisikletlilerin de bulunduğu topluluk, Foça Kavala Kafe önünde buluştu. CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da eyleme destek verdi. Ellerinde santral karşıtı dövizler taşıyan topluluk, "Termik Santral İstemiyoruz", "Kömüre İnat Yaşasın Hayat" sloganları attı. Ardından harekete geçen grup, önce Foça Demokrasi Meydanı sonra Cumhuriyet Meydanı'na gitti. 15 Mayısta Aliağa'da yapılacak geniş katılımlı eylem için çağrı yapan grup, daha sonra sessizce...