30 / 04 / 2024

Foça İmar Planı

Foça İmar Planı

Foça'da yapılmak istenen birçok yatırımın belediyenin yarattığı imar engeline takıldığını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, turizm ilçesinin bu nedenle kan kaybettiğini söyledi.

Foça'da turizm alanları yok oldu!

Sebahattin Karaca, turizmde hak ettiği seviyede olmadığı gerekçesiyle kamuoyunda sık sık eleştiri konusu olan Foça'nın atağa geçip, yeniden eski parlak günlerine kavuşması için yapılması gerekenleri dile getirdi...

İzmir'de KDV'den muaf 2 arsa satılacak! Foça ve Buca'da 8 taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Balçova Emlak Müdürlüğü ve Taşınmaz Geliştirme ve İmar Takip Emlak Müdürlüğü, İzmir Buca ve Foça'da yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı.

Soytaş Foça'da teslimler Haziran 2023'te! 

Soytaş Holding imzasıyla İzmir Foça’da hayata geçirilen Soytaş Foça projesinde konut teslimleri Haziran 2023'te gerçekleştirilecek. İşte Soytaş Foça ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Soytaş Foça fiyat listesi Ekim 2022! 

Soytaş Foça projesinde yer alan villalar için ön talep toplanıyor. Peki Soytaş Foça projesinde yer alan satılık konut fiyatları ne kadar? İşte Soytaş Foça fiyat listesi Ekim 2022!

Soytaş Foça ön talep topluyor! Yeni proje! 

Soytaş Foça projesinde ön talep süreci başladı. Soytaş Foça'da az katlı bloklarda geniş bahçeli Villa House’lar bulunuyor. Peki Soytaş Foça projesinde yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte Soytaş Foça ile ilgili tüm merak edilenler...

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İzmir Foça'da 8 taksitle imarlı arsa satıyor!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Foça'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 21 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Foça Sağlık Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Foça Sağlık Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da Mustafa Fuat Mert ve Sadettin Çağlar Keskin ortaklığında kuruldu.

Foça'daki eğitim alanının imar planı değişikliğine mahkemeden dur!

İzmir’in Foça ilçesindeki Bağarası Mahallesi’nde yer alan ve büyükşehir meclisince eğitim alanından alınarak özel eğitim alanı yapılması uygun görülen alan için Şehir Plancıları Odası tarafından dava açıldı.

Filistin, İsrail'in Batı Şeria'da 534 yeni konut inşa etme planını kınadı!

Filistin, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da 534 yeni konut inşa etme planını kınadı...

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri mecliste!

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Purçu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Foça Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

İzmir Foça İlçe Tapu Müdürlüğü ile İzmir Foça Belediyesi arasında ‘‘Rayiç Bedeli İşlemleri Protokolü" için imzalar atıldı.

Foça yeni imar planlarına kavuşuyor!

Foça'da uzun süredir süren Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması kapsamında yeni bir adım atıldı. 

Foça Tatil Köyü 49 yıllığına özelleştiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İzmir'de yer alan Foça Tatil Köyü'nün 49 yıllığına "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirileceğini duyurdu.

Foça'da taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler mecliste!

2020 yılında İzmir'in Foça ilçesinde taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Foça İmar Planı Haberi

Foça İmar Planı

İzmir'in tarihi ve turistik anlamda büyük öneme sahip olan ilçelerinden biri olan Foça, imar sorunu yüzünden gelişemiyor. Yeni Asır'a konuşan AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, ilçenin önündeki en büyük engelin imar sorunu olduğunu söyledi. Foça'da yapılmak istenen birçok yatırım ve projenin imar sorunu nedeniyle hayata geçirilemediğini ifade eden Özgirgin, "Foça'da ne ilçe belediyesi, ne de büyükşehir belediyesi hiçbir hizmet yapmadığı gibi hükümet ve bakanlıklar nezdinde yapılmak istenen projelere de engel oluyor. Foça kan kaybediyor. Turizm günden güne kötüye gidiyor. Ama CHP zihniyeti 'Foça küçük olsun, gelişmesin, bizim olsun' mantığıyla hareket ediyor" diye konuştu.


Foseptik kabusu

CHP'li belediyenin ilçeye çivi bile çakmadığını söyleyen Özgirgin, "Büyükşehir Belediyesi de aynı. Yeni Foça hala kanalizasyon bekliyor. Eski Foça'nın merkezinde İsmetpaşa ve Fevzipaşa Mahalleleri'nde...