03 / 05 / 2024

fransa şato

fransa şato

İngiliz gayrimenkul zengini Patrick Diter'in Fransa'da 70 milyon dolar harcayarak inşa ettirdiği şato için yıkım kararı verildi.

Fransa'da 7 yatak odalı şato 5 milyon Euro'ya satılacak!

Ekonomik sıkıntıya giren Fransa'nın Dordogne bölgesinde bulunan 7 yatak odalı şato 15 milyon Euro'ya satılığa çıkarıldı...

Yıldızlar şato almak için Fransa'yı seçiyor!

Hollywood'un ünlü isimleri lüks malikanelerin yanı sıra geniş aileleri için dev şatolar da satın alıyor. Yıldızların yeni mülkleri için tercih ettiği bölge ise Fransa...

Fransa’daki 230 yıllık tarihi şato artık Türk şirketin!

Fransa’da faaliyet gösteren Ekin Grubu Tarihi ve doğal güzellikleriyle Batı Fransa’daki 230 yıllık tarihi şatonun yeni sahibi oldu... Söz konusu şatonun içerisinde  150 kişilik konferans salonu, 30 oda, sauna, özel bir restoran, hamam ve düğün salonu bulunuyor...

Brad Pitt ve Angelina Jolie Fransa'daki şato ve üzüm bağları hisselerinde davalık oldu!

Hollywood sinemasındaki şöhretli simalardan Brad Pitt ve Angelina Jolie evliliklerinden önce Fransa’da şato satın aldı. Ünlü çift, şimdi şato ve içinde bulunan üzüm bağlarının hisselerinin satışı sebebiyle davalık durumda.

Fransa'daki Verteuil Şatosu 25 milyon TL'ye satılıyor!

Fransa'da 1000 yıldır La Rochefoucauld ailesine ait olan Verteuil Şatosu, maddi imkansızlıklar sebebiyle el değiştirmek için hazırlanıyor. Şato 25 milyon TL bedelle satılacak. 

Fransa’da şatolar satışa çıkarıldı!

Fransa'da koronavirüs nedeniyle şato sahipleri çalıştırdıkları personelin işine son vermek ve hatta şatolarını satışa çıkarmak zorunda kaldı.

55 dolara şato almak ister misiniz?

55 dolara şato almak ister misiniz? Eğer bu sorunun yanıtı "Evet" ise Fransa'nın şatolarıyla ünlü bölgesi Grand Cognac'tan 55 dolara şato alabilirsiniz...

ATO Başkanı Baran'dan bankalara çağrı!

ATO Başkanı Baran, "Enflasyonu ve faizleri indirmek için ekonominin tüm kesimleri seferber olmuşken, piyasaları canlandıracak uygulamalara bankalarımızın da gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Fransa’da inşaat sektörü umudu!

Fransa’da inşaat sektöründe oluşan büyüme düşüş gösterse de şirket sayısı artış kaydetti. Fransa İstatistik Bürosu INSEE’nin raporuna göre inşaat sektörü ülkede en çok şirkete sahip 3. sektör olarak açıklandı.

Fransa'dan Libra'ya veto!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Facebook'un kripto para birimi Libra'nın hükümetlerin parasal egemenliğini tehlikeye atabileceğini belirterek, Libra'nın kullanımını engelleyeceklerini bildirdi.

Fransa’da konut kredilerinde tarihi düşüş!

Fransa’da konut kredisinde faiz oranlarında yaşanan düşüş rekor seviyede seyretti. Yaz döneminde de düşmeye başlayan faizler, kasım 2016 oranlarının da altına düştü.

Tarihi Şato Restoran'daki tadilat için Koruma Kurulu’na başvuru!

Tarihi Şato Restoran'da İzmir Belediyesi tarafından yapılan tadilat için Koruma Kurulu’na tadilat başvurusu yapıldı.

Tunç Soyer Tarihi Şato Restoran'ı başkanlık konutu yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, bütün tepkilere rağmen Tarihi Şato Restoran'ı başkanlık konutuna dönüştürdü.

İzmirlilerin Tarihi Şato Restoran isyanı devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in Tarihi Şato Restoran'ını konuk evine dönüştürmek istemesine tepkiler artıyor.

Tunç Soyer'in Tarihi Şato Restoran kararına tepkiler büyüyor!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in Tarihi Şato Restoranı'nı Başkanlık Konutu'na dönüştürme kararına CHP'nin eski İzmir İl Başkanı Kemal Karataş tepki gösterdi. Karataş, 'Eğer kararından dönmezsen bir partidaşın olarak karşında olacağımı bilmeni isterim' dedi.

fransa şato Haberi

fransa şato

Gayrimenkul zengini olduğu bilinen Patrick Diter'ın, yazılı izin olmaksızın validen sözlü izin alınarak 70 milyon dolara inşa ettiği şatosu için yıkım kararı verildi. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; Diter, Fransa'nın Provence bölgesinde yer alan kendi adını verdiği ihtişamlı şatonun inşası için 2005-2009 yıllarında yaklaşık 70 milyon dolarlık harcama yapıldı.

Grasse köyünün yakınında bulunan devasa şatonun arazisinde iki helikopter pisti, tuzlu su, yüzme havuzu, çan kulesi ve bitki serasının yanı sıra şarap bağları ve zeytin bahçeleri mevcut. 18 yatak odalı şatoda 15. yüzyıl modeli şöminelerden freskolara kadar birçok lüks eşya var.

Son 15 yıl boyunca arazi dizi seti, düğün mekanı ve geceliği 300 dolar ila 1000 dolar arasında değişen fiyatlarla turistlere konaklama sağlayan bir tatil merkeziydi.

Şikayetler üzerine Diter, şatonun inşaatı için valinin ofisinden...