29 / 04 / 2024

fransa solar karayolu projesi

fransa solar karayolu projesi

Fransa’da bin kilometrelik solar karayolu yapılacağı açıklandı. Güneş panelleri neden yollara döşenecek? Nasıl çalışacak ve masrafını göze almaya değecek mi? İşte projenin detayları...

Fransa’da güneş enerjili caddeler yapılacak!

Fransa’da bin kilometrelik solar karayolu yapılacağı açıklandı. Güneş panelleri neden yollara döşenecek? Nasıl çalışacak ve masrafını göze almaya değecek mi? İşte projenin detayları...

İzmir - Çanakkale Karayolu’nda çatlak oluştu!

Çanakkale- İzmir Karayolu’nun 17’nci kilometresinde Erenköy (İntepe) yakınlarındaki duble yolda, yaklaşık 30 metre uzunluğunda ve bir elin girebileceği genişlikte dev çatlak oluştu.

Fransa, AB Komisyonu’na 1 milyar avro ceza ödeyecek!

Avrupa Birliği Komisyonu, tarım fonlarının dağıtılmasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle, Fransa’ya 1 milyar avro ceza kesti.Komisyon, Fransa’nın, AB’den alıp 2008 ve 2012 yılları arasında kendi çiftçilerine dağıttığı tarım destekleme fonlarında usulsüzl

Fransa'ya vize almak kolaylaşıyor!

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Charlie Hebdo saldırısının ardından ülkesinin vize politikasına özel bir sınırlama gelmediğini belirterek, "Ret oranı yüzde 3 düzeyine düştü. Vize süreleri ise uzadı." dedi.

Antalya-Mersin Karayolu, Anamur’a yabancı turist çekecek!

İç turizmin gözdesi Anamur, turizmine ivme kazandırmak için Antalya - Mersin Karayolu’na umut bağladı. Sektör temsilcileri yolun hizmete girmesiyle Anamur’a yabancı turist akını başlayacağını düşünüyor

Esenboğa’dan Kazan’a yeni karayolu!

Ankara Esenboğa Havalimanı'na ilave pist yapılacağını açıklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Esenboğa’dan Kazan’a direkt ulaşacak bir karayolu projesi düşündüklerini de sözlerine ekledi.

Kocaeli D-100 Karayolu yapım işi ihalesi gerçekleşti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından D-100 karayolu KM:6+578.00,10+341.00 arası 243 iş kalemi yol ve sanat yapıları yapım işi ihalesi yapıldı.

İkisu-Şiran karayolu yeniden ihale edilecek!

Gümüşhane ile Şiran ilçesine doğrudan bağlantı sağlayacak olan ve uzun yıllardan beri yapımı devam eden 64 kilometrelik İkisu-Şiran karayolu yeniden ihale edilecek..

Bursa-İstanbul Karayolu trafiğe kapandı!

Yoğun kar yağışı ve kazalar nedeniyle Bursa-İzmir karayolunun Mustafakemalpaşa İlçesi yakınlarında kapanmasının ardından Bursa- Ankara karayolu da Ümitalan rampasında iki TIR’ın kayması sonucu ulaşıma kapandı.

D-100 karayolu yol sanat ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından D-100 karayolu KM:6+578.00,10+341.00 arası 243 iş kalemi yol ve sanat yapıları yapım işi ihalesi yapıldı.

Antakya-Yayladağı karayolu ulaşıma kapandı!

Yayladağı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Antakya-Yayladağı karayolu ve bazı mahalle yolları ulaşıma kapandı.Yayladağı ilçesinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Bolu Dağı'nda ulaşıma kapanan TEM otoyolu ve D-100 karayolu açıldı!

Bolu Dağı'nda ulaşıma kapanan TEM otoyolu ve D-100 karayolu açıldı. Yoğun kar yağışı ve buzlanma yüzünden Bolu Dağı geçişindeki viyadüklerde mahsur kalan araçlar, trafik ve Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Sivas-Malatya karayolu ulaşıma açıldı!

Sivas-Malatya karayolu ulaşıma açıldı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle tedbiren ulaşıma kapatılan Sivas-Malatya karayolu, kontrollü olarak trafiğe açıldı. Araçların zincirli şekilde güzergaha geçişine izin veriliyor

fransa solar karayolu projesi Haberi

fransa solar karayolu projesi

Karayollarını koyu renk güneş panelleriyle kaplayıp elektrik enerjisi üretmek geleceğin vizyonu olabilir mi, yoksa kurgu bilimcilerin uydurması mı? Fransa Çevre Bakanı Segolene Royal önümüzdeki beş yılda bin kilometre uzunluğundaki karayolunun foto voltaj panelleriyle kaplanıp yeşil enerji kazanılacağını açıkladı. Bu yöntem daha önce Hollanda'da denenmiş ve 70 kilometrelik bisiklet yolundan bir hanenin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak miktarda (3 bin kilovat saat) elektrik üretilmişti. Bu her yerde yolların altın ile değil ama güneşin altın rengindeki ışığını elektrik enerjisine dönüştüren panellerle kaplanabileceği anlamına mı geliyor?

 Neden solar karayolu?

Hedef karayollarını, otoparkları ve sınai alanları güneş panelleri döşemeye elverişli hale getirmek. Almanya'daki yollar için ilk dayanıklı panelleri üreten Solmove şirketinin genel müdürü Donald Müller-Judex, “Bu proje için yolları kullanırsak, doğal alanları ve tarlaları panellerle örtmeye...