27 / 04 / 2024

İzmir-Aydın karayolu yaya üst geçidine ilk kazma vuruldu!

İzmir-Aydın karayolu yaya üst geçidine ilk kazma vuruldu!

İzmir ziyareti sonrası Torbalı ilçesine giden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın sözünü verdiği, İzmir-Aydın karayolu yaya üst geçidine ilk kazma vuruldu..



İzmir ziyareti sonrası Torbalı ilçesine giden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın sözünü verdiği, İzmir-Aydın karayolu yaya üst geçidine ilk kazma vuruldu.

Yıllardır birçok ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının yaşandığı yola yapılacak olan üst geçit ile vatandaşlar güvenli ve rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçebilecek. Atatürk Mahallesi eshot durağı yanından başlayacak olan rampalı yaya üst geçidi, Atatürk Meydanı’nın yanına kadar uzanacak. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tarafından talep edilen yaya üst geçitler için Bakan Elvan, “İzmir-Aydın otoyolunda başkanımızca belirlenen üç noktada, üç üst geçide ihtiyaç varmış, üçünü de yapacağız. Ayrıca yine altgeçit ve köprülü kavşak talepleri ile ilgili çalışmalarımız başlayacak” demişti. Bakan Elvan’ın açıklamalarının üzerinden henüz 1 ay geçmemişken, ilk yaya üst geçidi inşaatına başlandı. Yaya üst geçidinin en geç 2 ay içerisinde tamamlanıp yaya trafiğine açılması bekleniyor.


Geri Dön