15 / 05 / 2024

Fransa turizmi

Fransa turizmi

Fransa'nın dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi olduğu açıklandı. Fransa dünyanın en çok turist çeken ülkesi oldu. Ülkeyi geçen yıl 84,7 milyon kişi ziyaret etti.

Fransa, turizmde hedef büyüttü!

Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Laurent Fabius, yılda 100 milyon yabancı turist ağırlamayı hedeflediklerini bildirdi.2020 yılına kadar yeni hedefleri belirleyecek bir turizm kalkınma konseyinin kurulmasına karar verdiğini söyledi.

Fransa dünya turizm sektöründe yine lider!

Fransa, dünya turizm sektöründe liderliğini 2013 yılında da diğer ülkelere bırakmadı. Dünya Turizm Örgütü rakamlarına göre, 2012 yılında 83 milyon turist ağırlayan Fransa, 2013 yılında bu alanda yüzde 6’lık artış sağladı...

Ev turizmi 15 bin müfettişin takibinde olacak!

Turizmin kayıp hazinesi olarak nitelendirilen 'ev turizmi'ni kayıt altına almak için harekete geçildi. 15 bin müfettiş, özellikle konutu olan yabancıların ve ikinci konut sahiplerinin kısa dönemdeki kiralamalarını takibe alacak.

Ev turizmi kapsamında kiralanan konutlar kayıt altına alınıyor!

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen "ev turizmi" pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Fransa'nın turist sayısı 2014 yılında yüzde 0,1 arttı!

Fransa, geçen yıl 83,7 milyon yabancı turist ağırlayarak turizmdeki dünya şampiyonluğunu yine diğer ülkelere bırakmadı. 2014’te Fransa’yı ziyaret eden turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 0,1 arttı.

Aziz Kocaoğlu: Türk-Yunan turizmi için işbirliği geliştirilmeli!

Türkiye-Yunanistan arasındaki turizmi geliştirmek için düzenlenen Turizm Etkinliği'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Yunan işbirliğinin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Gaziantep 5 yıldızlı 11 oteliyle turizmi genişletiyor!

Sanayisi ile çok sık yerli ve yabancı işadamlarını ağırlayan Gaziantep'te kültür turizmi de hızla gelişiyor. Kentte 11 beş yıldızlı otel, 2 bin 219 oda, 5 bin 219 yatak kapasitesi bulunuyor.

Fransa'da inşaatı devam eden cami tartışmalara yol açtı!

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi, Ulusal İslam Konseyi’nin ülkedeki cami sayısını iki yıl içinde iki katına çıkarma hedefine karşı olduğunu açıkladı.

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015 'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş 'ta Mohamad Khaır Hafar Müdürlüğü 'nde kuruldu.

AN-DE-TUR Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi açıldı!

AN-DE Tur Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de, Aslı Beyaz Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Senegal'de yüksek vergiler turizmi olumsuz etkiliyor!

Afirka ' nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Senegal ' de, alınan yüksek vergiler ve tüm ülkelere uygulanan vize, turizmi olumsuz etkiliyor.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Bodrum engelli turizmi için çalışmalara başlayacak!

Bodrum'da, engelli spor turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen ANB Travel Genel Müdürü, Bodrum Belediyesi'nin de desteğiyle 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Fransa turizmi Haberi

Fransa turizmi

Fransa Merkez Bankası ve Rekabet Kurumu tarafından yayınlanan araştırma, Fransa'nın 2013'te 84,7 milyon turistle dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi olduğu ortaya koydu.


Araştırmaya göre, Fransa'yı 69,8 milyon kişiyle ABD ve 60,7 milyon kişiyle de İspanya takip etti. Ülkeye Avrupa'dan 70 milyon, Amerika kıtasından 6,6 milyon, Asya'dan 4,5 milyon, Okyanusya'dan 1,4 ve Afrika'dan 2,1 milyon turist geldi.


Asyalı turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 12 artış yaşandığının altı çizilirken, daha fazla turist gelmesine karşın ülkede konakladıkları sürenin kısaldığı belirtildi.


Bir önceki yıla göre Fransa'yı ziyaret eden turist sayısında yaklaşık yüzde 2'lik bir artış yaşandığı kaydedildi.


Fransa, 2030'a kadar ülkeye gelen turist sayısını 100 milyona çıkarmayı...