19 / 05 / 2024

fransızların türkiyede enerji yatırımları

fransızların türkiyede enerji yatırımları

Enerji Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mercan, Yenilenebilir Enerjiler Sendikasının toplantısı için geldiği Paris'teki temasları hakkında bilgi vererek Türkiye'nin yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak isteyen Fransız firmalarla görüştüğünü söyledi...

Mert Başaran: Altın tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topluyor! 

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken gözler altın fiyatlarına çevrildi. Mert Başaran, altının tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topladığını açıkladı.

Nıt General Tradıng Enerji Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Nıt General Tradıng Enerji Sanayi Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Alıreza Ghaffarı Hosseını tarafından kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Yıldızların müteahhiti Bernard Krupinski vefat etti!

New York’un Long Island bölgesinde Cumartesi öğleden sonra saatlerinde özel uçak düştü. Uçakta yıldızların müteahhiti Bernard Krupinski, pilot ve 2 kişi yaşamını yitirdi..

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Şehzadeoğlu İnşaat Taahhüt Akaryakıt Ve Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yavuz Selim Aydın, Mustafa Aydın ve Rıdvan Aydın ortaklığından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

KTÜ projesiyle evler santral haline dönüştürülecek!

KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen TÜBİTAK destekli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesiyle evlerin elektrik üreten küçük birer santral haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Kentsel dönüşüm ve enerji politikaları mecliste konu oldu!

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ve kentsel dönüşüm ve enerji politikalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Türk enerji şirketleri İran’da santral yapacak!

Huşeng Felahetiyan, İran’a yönelik ambargoların kaldırılmasının ardından Türk enerji sektöründen İran’a yoğun ilgi olduğunu söylerken, “Önümüzdeki günlerde İran’da 5 bin megavatlık santral yapılması için anlaşma imzalayacaklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm ve enerji verimliliği semineri başladı!

4 Ekim'e kadar sürecek "RAL CRC 2015 İstanbul" ilk defa Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Fuarda "Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği" konusu ele alınacak.

fransızların türkiyede enerji yatırımları Haberi

fransızların türkiyede enerji yatırımları


Enerji Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Fransız yatırımcıların Türkiye ilgisinin arttığını ve bunun da yatırımlara yansıyacağını söyledi.


Bakan Yardımcısı Mercan, Yenilenebilir Enerjiler Sendikasının yıllık toplantısı için geldiği Paris'teki temasları hakkında basına bilgi vererek Türkiye'nin yenilenebilir enerji  pazarına yatırım yapmak isteyen ya da halihazırda yatırımcı olan Fransız firmalarla görüştüğünü belirtti.


Avrupa Konseyi Türk Delagasyonu başkanı olarak görev yaptığı dönemde sık sık Paris'e geldiğini ve Fransa'yı yakından tanıdığını ifade eden Mercan, Fransa ve Türkiye ilişkilerinde somut ve ciddi ilerlemeler gördüğünü ifade etti.


Mercan, günübirlik Paris temaslarında birçok yatırımcı firmayı dinlediklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:


"Türkiye'nin Fransa'da karşılaştığı siyasi zorlukların farkında olan biri olarak söylüyorum ki Hollande'ın Türkiye ziyaretinden sonra Fransa'da bir hava değişikliği gördüm. Fransız şirketlerin Türkiye'ye ilgisi çok açık. Bu...