17 / 05 / 2024

frig yolu yapıldı

frig yolu yapıldı

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerini kapsayan Frig Vadisi'ndeki tarihi ve doğal güzellikleri yürüyerek ve bisikletle keşfetmeyi sağlayacak 'Frig Yolu' tamamlandı. Bu yolla birlikte tarihi ve kültürel bir gezi sağlanacak..

Kervansaray Lara Otel'in satış ihalesi yapıldı!

Galeri Kristal Tur. İnş. Pazarlama ve Tic A.Ş.'nin Kervansaray Yatırım'dan alacakları dolayısıyla ipotekli olan Lara Oteli'nin icra yolu ile açık arttırma yolu ihalesi yapıldı. Satış henüz gerçekleşmedi. 

Semt Bahçekent'in kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Esenyurt Hoşdere 6. Etap İkmal İnşaat İşi'nde (Semt Bahçekent), 707/1 Ada/Parsel (D Blok Hariç), 704/5 Ada/Parsel ile parsellerin Otopark, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri ve Ada Dışı İmar Yolu ile Bu Yollara Ait Altyapıların kısmı geçici kabulü yapıldı.

Amasya Çevre Yolu açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemiyle katılım gösterdiği Amasya Çevre Yolu'nun açılışı yapıldı.

Trabzon'a 53 bin 500 metre imar yolu yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a 5 yılda 53 bin 600 metre imar yolu yapıldığını açıkladı.

Konya Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı!

Konya açısından büyük öneme sahip Konya Çevre Yolu'nun ihalesi yapıldı.Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, mali tekliflerin Mart ayı içerisinde alınacağını belirtti.

Elazığ Kuzey Çevre Yolu ihalesi yapıldı!

Karayolları Genel Müdürlüğü, üzerinde uzun zamandır çalıştığı Kuzey Çevre Yolu ihalesini sonuçlandırdı. Elazığ Belediyesi'nin bu yıl açmayı planladığı projede yer teslimi yapıldı.

Kocaeli Kartepe'de 25 bin imar yolu açıldı!

Kartepe genelinde 25 bin 205 metre uzunluğunda 165 adet yeni imar yolu açıldı. Bu çalışma Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından 116 bin 221 ton mekanik malzeme kullanılarak yapıldı.

TOKİ Hatay Samandağ Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Samandağ Belediyesi tarafından Vakıflı yolu Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde yapılacak olan toplu konutların ihalesi yapıldı.

İpek Yolu seferinin ilki yapıldı!

İngiltere'yi Türkiye üzerinden Çin'e bağlayan yeni İpekyolu'nun ilk seferi yapıldı. Son yıllarda yapılan hamlelerle Türkiye stratejik konumunu daha aktif bir şekilde kullanmaya başladı.

Zonguldak Ereğli'deki Kepez Dağ Evleri yolu onarıldı!

DSİ tarafından yapılan ve inşası süren Süleymanbeyler Mevkii’ndeki Arıtma Tesisi’nden, Ereğli’ye su verilmesi projesi kapsamında su hattı geçirilen ve bu nedenle bozulan Kepez Dağ Evleri yolu onarıldı, su kanalları yapım işi tamamlandı.

Tokat'a alternatif yol yapıldı!

Tokat'ta yaşayan çiftçi Hasan Tosun (32), 6 bin kişinin yaşadığı alana giden bir yolu, "Tapulu arazim" diyerek kapattı. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun talimatı ile sadece 24 saat içinde alternatif yol yapıldı.

Adıyaman’da bisiklet yolu yapıldı!

Adıyaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Amirliği ekipleri tarafından bisiklet yolu yapıldı. Bir buçuk kilometre uzunluğunda çizilen bisiklet yolunun kentin başka yerlerinde de yapılacağı ifade ediliyor.

Cunda Adası'na bisiklet yolu yapıldı!

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in talimatı ile Gönül Yolu ve Alibey Adasının eski ve yeni yollarının bir tarafına gidiş dönüş olmak üzere çift şeritli bisiklet yolu yapıldı.

frig yolu yapıldı Haberi

frig yolu yapıldı

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerini kapsayan Frig Vadisi'ndeki tarihi ve doğal güzellikleri yürüyerek ve bisikletle keşfetmeyi sağlayacak 'Frig Yolu' tamamlandı. Frigya Kültürel Mirasım Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM) tarafından yapılan çalışmalarla tarihi, kültürel, jeolojik ve doğal güzellikle^ütünlük içinde yürüyerek ve bisikletle keşfetmek mümkün olacak. Vali İrfan Balkanlıoğlu, incelemede bulunduğu Frig Yolu'nun, tarihte son derece önem arz eden ve büyük bir medeniyetin eserlerinin bulunduğu yol anlamına geldiğini söyledi. Balkanlıoğlu, "Şimdi bir çok tarihi mekanlar bilinmekle beraber Kapadokya gibi, çeşitli antik tiyatroların bulunduğu Efes gibi harabelerin olduğu biliniyor. Ancak bu bölge insanlar tarafından bilinmiyor. Sözünü ettiğimiz eserlerin en özgünü, en güzel eserler Afyonkarahisar'dadır. En çok anıtlar bozulmamış haliyle Afyonkarahisar'da. Kral mezarlan, Yılanlı Kapı, Aslanlı Kapı gibi birçok eserler var. 


Şimdi buranın insanlar...