30 / 04 / 2024

Frig Vadisi'ni yürüyerek keşfetmeyi sağlayan "Frig Yolu" tamamlandı!

Frig Vadisi'ni yürüyerek keşfetmeyi sağlayan

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerini kapsayan Frig Vadisi'ndeki tarihi ve doğal güzellikleri yürüyerek ve bisikletle keşfetmeyi sağlayacak 'Frig Yolu' tamamlandı. Bu yolla birlikte tarihi ve kültürel bir gezi sağlanacak..



Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerini kapsayan Frig Vadisi'ndeki tarihi ve doğal güzellikleri yürüyerek ve bisikletle keşfetmeyi sağlayacak 'Frig Yolu' tamamlandı. Frigya Kültürel Mirasım Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM) tarafından yapılan çalışmalarla tarihi, kültürel, jeolojik ve doğal güzellikle^ütünlük içinde yürüyerek ve bisikletle keşfetmek mümkün olacak. Vali İrfan Balkanlıoğlu, incelemede bulunduğu Frig Yolu'nun, tarihte son derece önem arz eden ve büyük bir medeniyetin eserlerinin bulunduğu yol anlamına geldiğini söyledi. Balkanlıoğlu, "Şimdi bir çok tarihi mekanlar bilinmekle beraber Kapadokya gibi, çeşitli antik tiyatroların bulunduğu Efes gibi harabelerin olduğu biliniyor. Ancak bu bölge insanlar tarafından bilinmiyor. Sözünü ettiğimiz eserlerin en özgünü, en güzel eserler Afyonkarahisar'dadır. En çok anıtlar bozulmamış haliyle Afyonkarahisar'da. Kral mezarlan, Yılanlı Kapı, Aslanlı Kapı gibi birçok eserler var. 


Şimdi buranın insanlar tarahndan gezilip görülmesi, doğa gezginleri, tarih meraklılarının ulusal ve uluslararası alandan gelmesi son derece önemlidir." diye konuştu. Balkanlıoğlu, tanıtıma katkıda bulunmak için de Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya illeri FRİGKÜM diye bir birlik oluşturulduğunu ifade etti. Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama söz konusu tanıtımlardan en fazla istifade edecek olan il Afyonkarahisar'dır. 

Kaplıcalarımız var, termal otellerimiz var, turistlerimiz ve misafirlerimizi ağırlayacağımız birçok güzel tesislerimiz var. Aynca, buradaki köylerin de istifadeleri olacak, güzergahların belirlenmesi, buraya gelecek olan insanların ihtiyaçlarının karşılanacağı yerlerin olması ve gezi yapılacak bölgede tedbirlerin alınması gerekiyor. Bizler de kamuoyuna buralan duyurmak ve dikkatlerini çekmek için buradayız." CÎHAN 



Ekonomi Gazetesi


Geri Dön