28 / 04 / 2024

frigler kaya evler

frigler kaya evler

Bolu'nun Seben ilçesindeki milattan önce 1200'lü yıllarda Frigler tarafından yapıldığı düşünülen kaya evleri, turizme kazandırılacak.

Hasan Can Kaya, Acun Ilıcalı'nın evini aldı!

Yaptığı gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çeken Acun Ilıcalı’nın Ulus Yeşil Evler’de satışa çıkardığı tripleks villayı Hasan Can Kaya satın aldı.

Pırlanta Doğal Evler Yapı Sanayi Ve Ticaret  Limited Şirketi kuruldu!

Pırlanta Doğal Evler Yapı Sanayi Ve Ticaret  Limited Şirketi Pendik’te 10 bin TL sermaye bedeli Vasfi Kaya tarafından kuruldu.

Tarihi Bolu Solaklar Kaya Evleri yenileniyor!

Bolu'nun Seben ilçesinde, Frigler tarafından MÖ 1200'lü yıllarda inşa edilen Solaklar Kaya Evleri turizme kazandırılıyor. 4 katlı kaya evleri için restorasyon çalışmaları başladı.

TOKİ Kayaşehir başvuruları 5 Eylül'de başlayacak!

TOKİ’nin İstanbul Kayaşehir’de satışa çıkardığı evler daha ilk günden yoğun taleple karşılaştı. Fiyatların 144 bin, taksitlerin ise 603 liradan başladığı 1.892 konut hakkında bilgi almak için binden fazla kişi satış ofisini ziyaret etti. Başvurular 5 Eylül’de başlayacak

Friglerin kaya evleri turizme kazandırılacak!

Bolu'nun Seben ilçesindeki milattan önce 1200'lü yıllarda Frigler tarafından yapıldığı düşünülen kaya evleri, turizme kazandırılacak.

Aziz Kaya İnşaat, Mersin'de yeni proje hazırlığında!

Yaratıcı projelerle geniş ve ferah evler yapmayı ilke edinen Aziz Kaya İnşaat, kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetiyle 23 yıldır sektörde 30'a yakın inşaat projesini tamamladı.

Kapadokya'daki kaya oyma evler butik otellere dönüşüyor!

Kapadokya bölgesinde kaya oyma eski evler, usta ellerde yapılan restorasyonla butik otele dönüştürülüyor. Kaya oyma evlerindeki sadece bir odanın restorasyon maliyeti, taleplere göre 15 bin ile 150 bin lira arasında değişebiliyor.

Emlak Çadırı Kayaşehir müzayede tarihi!

Her yıl düzenli olarak gerçekleşmesi planlanan Emlak Çadırı Kayaşehir'de evler tek fiyat üzerinden hesaplanıyor. Emlak Çadırı Kayaşehir müzayede tarihi 31 Mayıs Pazar günü olarak belirlendi.

TOKİ Kayaşehir Konutları'nda son başvuru 30 Nisan!

TOKİ İstanbul Kayaşehir'de 1500 daireyi satışa sundu. Taksitlerin 539 liradan başladığı evler için başvurular 30 Nisan 2015'e kadar yapılabilecek..

Yerli turistler Kapadokya'da en çok kaya evlerde konaklamak istiyor!

Türkiye'nin önde gelen kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki kaya evler, yabancı turistler kadar yerli turistlerin konaklama merkezi seçenekleri arasında bulunuyor. Kaya evlere ilgi gittikçe artıyor..

Kaya City'de 2+1'ler 240 bin liradan başlıyor!

Celaloğlu İnşaat Başakşehir' de inşaatına başladığı Kaya City projesinde aileleri hedefledi. 1+1 tipi evlere yer verilmeyen projede yer alan evler 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak konumlandı...

Hani Kaya hayatını kaybetti

Yusuf Kaya'nın annesi Hani Kaya hayatını kaybetti

Steelife'ta ekolojik evler 100 bin dolar!

Yazın tamamen faturasız, kışın da yüzde 50'nin üzerinde tasarruf sağlayan evler geliyor

frigler kaya evler Haberi

frigler kaya evler


Bolu'nun Seben ilçesindeki milattan önce (MÖ) 1200'lü yıllarda Frigler tarafından yapıldığı düşünülen kaya evleri, ilçeye gelen ziyaretçi sayısının artırılması amacıyla turizme kazandırılacak.


İlçenin Solaklar köyü mevkisindeki kaya evlerinin turizme kazandırılması için yaklaşık 10 yıl önce çalışma başlatılsa da bölgenin tanınırlığı henüz istenilen seviyeye ulaşamadı.



Bir tepe üzerine elle oyularak yapıldığı düşünülen odalardan oluşan 4 katlı kaya evlerinin daha fazla tanıtılması amacıyla bölgede çalışmalar yapılması planlanıyor.


Seben Belediyesi tarafından bölgenin güzelleştirilmesi ve buraya gelen turistlerin konaklamasını sağlamak amacıyla kütük evler yapılırken, kaya evlerinin restore edilmesi ve alanın peyzajı için proje...