25 / 07 / 2024

fsm köprüsü tasarım

fsm köprüsü tasarım

İnşaat Mühendisi Filiz Piroğlu "Gözlemlenen deformasyonun sebebi ise köprü üzerindeki yükün dengesiz dağılmasıdır. Avrupa yönündeki kamyonların ağırlığını, Asya istikametindeki araçlar dengeleyemediği için köprü eğilmiştir" ifadelerine yer verdi...

1915 Çanakkale Köprüsü'ne anlamlı tasarım! 

18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, için geri sayım başladı. Dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün Suluca Viyadüğü ayakları da Şehitler Abidesi'nden esinlenerek tasarlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Tamamlama Töreni'nden sonra, projenin teknik detaylarının bulunduğu bir tabloyu sosyal medya üzerinden paylaştı...

Kocaeli İlk Adım Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım köprüsünün çalışmalarını tamamladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyeti meclis gündeminde!

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyetlerine ilişkin olarak soru önergesi hazırladı. Okutan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Kocaeli İlk Adım Köprüsü tamamlanıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım Köprüsü’nün genişletme çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çanakkale Otoyol Ve Köprüsü İnşaat Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi İstanbul Şubesi 64 milyon TL sermaye ile açıldı.

Çanakkale Köprüsü, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde açılacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Çanakkale Köprüsü'nün yapımına başladıklarını söyledi. Arslan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde hizmet vereceğini bildirdi.

Çanakkale 1915 Köprüsü dönüm noktası olacak!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımını üstlenen ortak girişim grubu şirketlerinin yöneticileri, teknoloji transferi ve yapıma ilişkin deneyimin zenginleştirilmesinde bu köprünün Türkiye için dönüm noktası olacağı görüşünde birleşti.

1915 Çanakkale Köprüsü müşavirlik ihalesi 11 Mayıs'a ertelendi!

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesimi, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması, işletilmesi ve devri projesinin yapım dönemi müşavirlik hizmeti için 27 Mart'ta ihale yapılacaktı, ertelendi.

Çanakkale 1915 Köprüsü için geri sayım başladı!

Çanakkale 1915 Köprüsü için geri sayım başladı. Çanakkale Deniz Savaşları’nın yıldönümü olan 18 Mart’ta köprünün temelleri atılacak.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde geri sayım başladı!

'Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü' olma unvanını alacak Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temelinin atılacağı 18 Mart için bölgede geri sayım başladı. Köprü için bölgedeki fizibilite ve sondaj çalışmaları tamamlandı.

Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkım çalışmaları başladı!

Göztepe'yi Feneryolu'na bağlayan Selamiçeşme Köprüsü'nün yıkımı başladı.Yıkılan köprünün yerine bisiklet yoluyla engelli erişimine uygun alt geçit inşa edilecek.

Çanakkale 1915 Köprüsü uzmanlık istiyor!

Çanakkale köprüsü önemli bir proje... Tasarımı, çizimi uzmanlık istiyor. Malzeme yurt dışından getirilecek. Yapımda yabancı uzmanlardan yararlanılacak. Finansmanı yabancılar temin edecek.

fsm köprüsü tasarım Haberi

fsm köprüsü tasarım
FSM Köprüsü gibi bir yapıda araç trafiğinden dolayı rezonans olması beklenmez. Bu yapılar trafiğe ve araçların yüklerine göre tasarlanır.
Köprü, sadece 3 şeritte değil tam 8  şeridinde de yüklü kamyonlar olsa taşıyacak şeldlde inşa edilmiştir.
Gözlemlenen deformasyonun sebebi ise köprü üzerindeki yükün dengesiz dağılmasıdır. Avrupa yönündeki kamyonların ağırlığını, Asya istikametindeki araçlar dengeleyemediği için köprü eğilmiştir. Bu tasarım değerleri içindedir. Karayolları, köprülerin düzenli bakımlarını yapmaktadır, bir tehlike yoktur.

Türkiye...