14 / 05 / 2024

futbolcuların enerjisiyle aydınlanan saha

futbolcuların enerjisiyle aydınlanan saha

Brezilya ' da şimdilerde farklı bir futbol heyecanı yaşanıyor. Rio de Janeiro kentinin banliyösünde dünyada futbolcuların ayaklarıyla ürettiği enerji sayesinde aydınlanan ilk sahanın açılışı yapıldı...

Aydın-Denizli Otoyolu'nun etkileri TBMM gündeminde!

Aydın-Denizli Otoyol Projesinin çevreye etkileri TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Net Holding'in acı günü! İhsan Aydın vefat etti!

Net Holding'in eski yöneticilerinden olan İhsan Aydın hayatını kaybetti. Net Holding taziye ilanı yayınladı.

Aydın Vinç Kiralama İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın Vinç Kiralama İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 3 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Aydın, Hasan Aydın, Abdurrahman Aydın, Ayşe Aydın ve Fatma Aydın tarafından kuruldu.

Ergün Evran: Aydın’da inşaat sektörü kaliteli konumda!

AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Evran, inşaat sektörünün içerisinde bulunduğu dar boğazı, yeni yönetmelikleri ve sorunların çözümü için önerilerini de anlattı. Evran, ''Aydın’da inşaat sektörünü kalite bir konuma getirdik'' diye konuştu. 

Çiftay'ın acı günü! Ziya Aydın vefat etti!

Çiftay A.Ş'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Ziya Aydın dün (23.10.2017 Pazartesi) vefat etti.

Martı GYO Aydın Karacasu'nun değerleme raporunu yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Martı GYO Aydın Karacasu'nun değerleme raporunu yayınladı.

Aydın kamu yatırımlarından faydalanamıyor!

Aydın’ın Türkiye ekonomiye büyük katkı sağlamasına rağmen kamu yatırımlarından yeterince faydalanamadığını belirten Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Ankara’dan yağan yağmurdan kopan damlaların Aydın’da kaydırılmasını istedi.

Vodafone Arena PLS ile Avrupa'nın en aydınlık stadı olacak!

Beşiktaş JK'nın yeni stadyumu Vodafone Arena'nın aydınlatma, iklimlendirme ve dijital görüntüleme alanındaki sistemlerini geliştiren Arçelik AŞ., tribün ve televizyon başındaki seyirciler için yepyeni bir futbol deneyimi sunacak.

Martı GYO Aydın Karacasu değerleme raporunu yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Martı GYO Aydın Karacasu değerleme raporunu yayınladı.

Aydın Ticaret Odası yeni binasına kavuşuyor!

Başbakanlık, yeni hizmet binası için arazi arayışlarını sürdüren Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO), Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri A.Ş(AYTER) ile gayrimenkul takası yapmasına onay verdi.

Gayrimenkul sektörü futbolcuların gözdesi oldu!

Geçen yıllarda olduğu gibi 2015'te de konut satışları açısından iyi bir dönem geçiriliyor. Kısa sürede yüksek meblağlar kazanan futbolcular, ünlü şarkıcılar bildiklerinden şaşmayarak paralarını bu alana yatırıyor.

Aydın Ticaret Odası Şantiye şefliği sorununa çözüm getirdi!

Göreve geldiği günden beri üye odaklı yönetim anlayışını benimseyen Aydın Ticaret Odası, bu sefer de inşaat sektöründe tıkanma noktasına gelen "Şantiye Şefliği" sorununa çözüm getirdi

Aydın Ildız Atlantis Yatırım'a olan borcunu erken ödedi!

Atlantis Yatırım Holding A.Ş tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu 'na yaptığı açıklamada Aydın Ildız'ın Atlantis Yatırım Holding A.Ş'ye olan 1.568.500-TL tutarındaki senet borcunun erken ödendiğini yayınladı.

futbolcuların enerjisiyle aydınlanan saha Haberi

futbolcuların enerjisiyle aydınlanan saha

Rio de Janeiro'da futbolcular koştukça oluşan kinetik enerjiyle aydınlanan sahanın açılışını yapan Pele "Brezilya'nın futbol aşkı bilimle buluştu" dedi.


Brezilya'da şimdilerde farklı bir futbol heyecanı yaşanıyor. Rio de Janeiro kentinin banliyösünde dünyada futbolcuların ayaklarıyla ürettiği enerji sayesinde aydınlanan ilk sahanın açılışı yapıldı. Futbolcuların hareket etmeleriyle ortaya çıkan kinetik enerjiyi muhafaza eden sahanın açılışını ünlü Brezilyalı eski futbolcu Pele yaptı. Pele, "Tüm dünya her yıl Brezilya'dan yeni hangi yıldız futbolcunun çıkacağını merak eder. Ancak bundan sonra Brezilya'nın futbol aşkını bilimle nasıl buluşturduğu da merak konusu olacak" dedi. Saha, gündüz vakitlerinde enerjisinin yüzde 80'ini güneş panellerinden alıyor. Zemini kötü hava şartlarına dayanıklı özel yapım döşemelerle donatılan saha geceleri ise futbolcuların koşmalarıyla ortaya çıkan kinetik enerji ile ışıl ışıl oluyor. Sıra dışı saha...