23 / 05 / 2024

fuzuli şagil işgalci

fuzuli şagil işgalci

Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları İle Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik kapsamında geçen "Fuzuli şagil" nedir?

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Elazığ'da depremzedelere hibe edilen evlere borç çıkartıldı iddiası!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ailesini kaybeden depremzedelere devlet tarafından 'hibe' konutlara 340 ila 360 ğı ileri sürüldü. TOKİ'nin depremzedelere yolladığı ihtarnamede satış sözleşmelerini imzalamamaları halinde işgalci olacağı belirtildi.

Hımsa el-Bakia bölgesinde halkın evlerini zorla yıkılıyor!

Filistin'de işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Hımsa el-Bakia bölgesi işgalci İsrail güçleri tarafından yıkıma maruz kaldı.

İşgalci Ermenistan, Azerbaycan'daki bir okulu yıktı!

İşgalci Ermenistan ordusu yeni savaş suçu işleyerek Azerbaycan'ın Ağdam kentinde bulunan bir okulu vurdu. Okul kullanılmaz hale geldi.

İş yerini tahliye etmeyen kiracıya fuzuli işgal davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiracılarımızı birkaç yıldır çıkarmaya çalışıyoruz sonunda dükkanı boşalttılar, anahtarı teslim etmediler. Polisle kilidi değiştirmeye gittiğimizde adam dükkana yerleşmiş. Fuzuli işgal davası nasıl ilerler? Bu şahsı nasıl çıkaracağız?' sorusunu yanıtladı.

Türkiye'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletme kararına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletme kararına tepki göstererek uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını hiçe sayan işgalci anlayışı bir defa daha şiddetle reddettiklerini belirtti.

Ekrem İmamoğlu'ndan İBB'nin gayrimenkullerindeki işgalcilere tepki!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye ait gayrimenkullerde çok sayıda işgalci bulunmasına tepki gösterdi: "Orayı, birilerinin mafyacılık oynayacağı yerler haline getirtmeyeceğiz kardeşim. Bu kadar net. İstanbul’u, kimsenin işgal etmesine müsaade etmeyeceğim." dedi...

İzmir Kültürpark'ta tahliyeler başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark içinde bulunan dokuz yapının "fuzuli işgalci" konumundaki kiracılarını tahliye etmeye başladı.

Mehmet Koçarslan'dan Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Adası’nın işletmecisi Mehmet Koçarslan‘dan ilk açıklama geldi. Koçarslan yaptığı açıklamada “Şirketimiz taşınmazın işletmecisi olup işletme sözleşmesi devam etmektedir. Bu nedenle şirketimizden işgalci diye söz edilemez” dedi.

Şanlıurfa'da kaçak yapıya izin yok!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Tarihi yapılar bölgesinde işgalci ve kaçak yapılara izin vermemiz mümkün değil" dedi.

Kocasinan Fuzuli Caddesi yeni yüzüne kavuşuyor!

Kocasinan Belediyesi, Fuzuli Caddesi çevre düzenlemesi yapım işi ihalesini gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çevre düzenine ve yeşilin önemine dikkat çekerek, ihalelerin sonuçlanmasıyla ‘Yeni Kocasinan’ı hazırlamak için çalışmaların hızlanacağını belirtti.

İztuzu Plajı'ndan tahliye edilen DALÇEV yetkililerinden suç duyurusu!

İztuzu Plajı'nda işgalci olduğu ileri sürülerek Muğla Valiliğinin kararıyla tahliye edilen DALÇEV yetkilileri, suç duyurusunda bulundu.

fuzuli şagil işgalci Haberi

fuzuli şagil işgalci

Fuzuli şagil nedir?

Fuzuli şagil, hukuksal bir terim olarak işgalci anlamına geliyor. Söz konusu terim 2 Mayıs 2013 Perşembe günü Resmi Gazetede yayımlanan Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları İle Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik içerisinde kullanılıyor.


Tanımına da aynı yönetmelik kapsamında yer verilen "Fuzuli şagil" şu şekilde açıklanıyor;


Fuzuli şagil 

Kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, İdarenin tasarruf yetkisi bulunduğu taşınmazın zilyetliğini, devletin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilere deniyor.


Buna göre fuzuli şagil olarak nitelendirilen işgalciler, devletin izni dışında; idarenin tasarruf yetkisi bulunduğu taşınmazın zilyetliğini ele geçiren kimseleri ifade ediyor.



Işıl Seren...