12 / 05 / 2024

GAİMDER Adana iş teftiş kurulu toplantı

GAİMDER Adana iş teftiş kurulu toplantı

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri Adana'da bulunan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı ziyaret ederek, inşaat sektörünün sorunlarını aktardı.

Adana için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31502 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Ceyhan   ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31150  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İGA'dan refinansman açıklaması!

İstanbul Havalimanı’nın inşaatını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, kredilerinin refinansmanı için kurumsal finansman ve finansal danışmanlık şirketi Dome Group Financial Services Limited’i yetkilendirdi...

Adana için acele kamulaştırma kararı!

Adana'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını söyleyerek, “Bu uyum çerçevesinde tüm kente yönelik kentsel dönüşüm master planını hazırlayacaklar" dedi.

Rabia Ülkü Uçar: 2017 Adana'nın kentsel dönüşüm yılı olacak!

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, 2017'nin Adana için kentsel dönüşüm yılı olacağını söyledi.

Yaşar Tanrıverdi: İmar planları bütünsellikten uzak olmamalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi, 2016 yılının Türkiye ve Adana için tam anlamıyla kara bir yıl olduğunu bildirdi.

İGA, Roman çocukları sanatla buluşturdu, ödüle layık görüldü!

İstanbul Yeni Havalimanı’na komşu mahallelerde, sosyal yönetim çalışmaları yapan İGA, Roman çocuklar için geliştirdiği projesi ile Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü

İbrahim Apa: Müteahhitlik Hizmet Kanunu yasalaşmalı!

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, sektörün geleceğinden umutlu olduğunu belirterek, "Gazi şehrimizden aldığımız kuvvetle Türkiye için üretmeye, inşa etmeye devam edeceğiz" dedi.

Talat Özyürek: İnşaat sektörü ekonominin lokomotifidir!

Adana iş, spor ve siyaset dünyasının renkli simalarından Talat Özyürek'in Adana Medya Gazetesi'ne verdiği röportajda inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu söyledi. İşte o röportaj...

Adana'nın kuzeyi imara açılacak!

Adana’nın kuzey bölgesinin bu yıl içerisinde imara açılacağı bildirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde bölge insanlarının, Adana iş dünyasının ve kentin ekonomi kurmaylarının yüreğine su serpti.

Ahmet Kırılmaz: Adana kentsel yapılaşmada cesur adımlar atmalı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Adana kentsel dönüşüm konusunda müteahhitlerin ve işletmelerin Adana için daha duyarlı olduklarının altını çizdi. "Adana kentsel yapılaşma konusunda daha cesur ve ileri adımlar atmak zorundadır" dedi.

Çağdaş Kaya: Riskli binalar gelişi güzel yıkılıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, Adana için son derece önem taşıyan kentsel dönüşüm ve riskli bina yıkımı konusunu gündeme taşıdı.

GAİMDER Adana iş teftiş kurulu toplantı Haberi

GAİMDER Adana iş teftiş kurulu toplantı

Adana'daki Grup Başkanlığımda gerçekleşen görüşmede, GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, İş Teftiş Kurulu Başkanı Veysel Gül'e yaşadıkları problemler, inşaatlardaki iş kazalarının önlenmesine yönelik alınması gereken önlemler ve sektörün taleplerini iletti. 


Grup Başkan Yardımcısı Semiha Dostlar'ın da hazır bulunduğu ziyarette, inşaatlarda yapılan denetlemeler ve çözüm yolları ile ilgili bilgilendirmeler ele alındı. Amaçlarının iş kazalarını önlemek olduğu gibi çözüm yollarını irdeleyerek, sektörü bu konuda bilinçlendirmek olduğunu belirten İbrahim Apa, İş Teftiş Kurulu ile yaptıkları görüşmenin, sektör adına önemli olduğunu ifade etti. 


Gaziantep'ten gelen GAİMDER heyetini Adana'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren İş Teftiş Kurulu Başkanı Veysel Gül ise, bölgede toplam 15 ile hizmet verdiklerini söyledi. Amaçlarının sektörü cezalandırmak değil, bilinçlendirmek ve iş sağlığı ve güvenliğini sağlam temeller üzerine oturtmak olduğunu ifade eden Veysel Gül,...