16 / 11 / 2024

Galata Kulesi hakkında bilgi

Galata Kulesi hakkında bilgi

1999 yılında Galata Kulesi'nde oluşan çatlaklar aslına uygun bir malzemeyle Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecekmiş. En son 1967 yılında restore edilen tarihi kulenin restorasyonu 200 milyar liraya mal olacakmış.

1968 yılında Galata Kulesi aylık 30 bin liraya kiraya verilmiş!

1968 yılında İstanbul Belediyesi, restorasyonu tamamlanan Galata Kulesi'ni kiraya vermiş. Turistik site haline getirilen Galata Kulesi'ne giriş biletle olacakmış. Kule, aylık 30 bin liraya kiraya verilmiş.

1965 yılında Galata Kulesi'ne külah geçirilecekmiş!

1965 yılında, Galata Kulesi'ne ekli olan iki ahşap kat yıkılmış. 51.65 metre uzunluğunda olan Kule'ye bir külah geçirilecekmiş ve boyu 70 metreyi aşacakmış. Yapılan kazılarda Kule'nin altında gizli bir tünele de rastlanmış.

Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları Ekim'de tamamlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un simgeleri arasında yer alan Galata Kulesi'ndeki çalışmaları denetledi.

Galata Kulesi’nin restorasyonuyla ilgili yeni açıklama!

Galata Kulesi’nin restorasyonu sırasında hilti kullanıldığıyla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından kulede basın açıklaması gerçekleştiren Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve Kültür Varlıkları Genel Müdürü Gökhan Yazgan iddiaları yanıtlandırdı.

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'dan Galata Kulesi açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Galata Kulesi'nin restorasyonu sırasında orijinal duvarlarının yıkıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Galata Kulesi'nde pazar günü ortak açıklama yapılacak!

Galata Kulesi restorasyonu ile ilgili kamuoyuna yansıyan görüntülerden sonra, kulenin pazar günü İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından birlikte gezilmesine ve sonrasında kamuoyunun bilgilendirilmesine karar verildi.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Galata Kulesi yorumu: Yapılan işlem doğru ama hiltinin kullanılması yanlış!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında hiltiyle yapılan işleme dair konuştu. Bakan Ersoy, "Yapılan işlem doğru ve yapılması gereken bir işlem ama hiltinin kullanılması yanlış" dedi.

Galata Kulesi’nde tartışmalı restorasyon!

İstanbul'un simge yapıları arasında yer alan Galata Kulesi’nde başlatılan restorasyon çalışmalarına İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, tepki verdi. 

İBB'den alınıp Vakıflar'a devredilen Galata Kulesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Galata Kulesi'nin ihalesi tamamlandı. Restorasyon çalışmaları başladı. 15 Eylül'de Galata Kulesi'ni hizmete açacağız" açıklamasında bulundu.

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy: Galata Kulesi, Osmanlı kayıtlarında Kule-i Zemin Vakfı'na ait!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Galata Kulesi'nin mülkiyet hakkına ilişkin değerlendirme yaptı. İşte Ersoy'un o açıklamaları...

Mahir Polat'tan 'Galata Kulesi'nin tapu davası' açıklaması!

165 yıldır İBB mülkü olan Galata Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildikten sonra tahliye kararı alındı fakat esas tapu davasında henüz bir gelişme yaşanmadı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Galata Kulesi'nin kardeşleri yıkılma tehlikesi yaşıyor!

İstanbul'un simgelerinden Galata Kulesi'nin yakınında iki kule yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Dr. Hasan Sercan Sağlam, bölgenin tarihi yapısı ve restorasyon çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Galata Kulesi' açıklaması! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Galata Kulesi'nin işletmesinin İBB'den alınacağını ve ihaleye çıkarılacağını belirtmesi hakkında açıklamalarda bulundu...

Galata Kulesi'nin dibindeki inşaat çalışması TBMM'de!

Galata Kulesi'nin hemen yanındaki inşaat temeli çalışması, İBB Meclisi'nin gündeminde yer aldı. CHP'li Hakkı Sağlam, meclise sorun önergesi verdi.

2000 yılında Galata Kulesi'nin dış cephe onarımı bitmiş!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararları doğrultusunda başlatılan Galata Kulesi'nin dış cephe onarımı ve temizliği 2000 yılında tamamlanmış. Onarım çalışmaları için 235 milyar lira harcanmış.

Galata Kulesi hakkında bilgi Haberi

Galata Kulesi hakkında bilgi

 


651 yıllık harç ve taşla makyaj


Galata Kulesi'ne milenyum restorasyonu; dıştaki çatlaklar ve doku bozuklukları onarılıyor


Arife Avcu İstanbul


    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürü Yunus Balta, 651 yıllık tarihi Galata Kulesi'nde oluşan çatlakların, aslına uygun bir malzemeyle restore edileceğini, bunun maliyetinin 200 milyar lira olacağını söyledi.

    Balta, Galata Kulesi'nin en son 32 yıl önce tamirat gördüğünü, 1996'da derin çatlakların fark edildiğini, yapılan incelemede kulenin dış yüzey harçlarında ayrışma ve rutubetin getirdiği doku bozukluklarının tespit edildiğini belirtti.

      

1.5 yıl bekledi

     

    Kulenin dış restorasyon projesinin 1.5 yıldır Anıtlar Kurulu'nda bekledikten sonra ihale edilebildiğini anlatan Balta...