27 / 04 / 2024

galata kulesi işletmesi 2020

galata kulesi işletmesi 2020

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, işletme sözleşmesi dolan Galata Kulesi'nin işletmesinin İBB'den alınacağını belirtti. Galatapart ile ilgili de konuşan Ersoy, Galataport'tan Atatürk Kültür Merkezi'ne uzanan bir de kültür yolu planladıklarını belirtti...

Ankara’nın yıllardır bitmeyen Cumhuriyet Kulesi için bugüne kadar 355 milyon 653 bin TL harcandı! Hala tamamlanamadı!

2003'te Ankara'da temeli atılan, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de gerilimlerine sahne olan Cumhuriyet Kulesi için, bugüne kadar toplam dört ihale gerçekleştirildi ve kamu kaynaklarından 355 milyon 653 bin lira para harcandı. 

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Galata Kulesi için torba yasaya madde eklendi! Galata Kulesi’ne rant yolu açılıyor mu?

İBB’nin elinden alınınca yargı engeline takılan Galata Kulesi için, kanun adımı atıldı. Kulenin dernek ve vakıflara kiralanması endişesi gündemde. İşte ayrıntılar...

Anadolu Yurt İşletmesi Eğitim Turizm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Anadolu Yurt İşletmesi Eğitim Turizm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi Şişli'de Vedat Bulut tarafından açıldı.

2021'in ilk 7 ayında 3 bin 580 inşaat işletmesi açıldı!

Ocak-Temmuz arasında 3 bin 580 gerçek kişi inşaat işletmesi faaliyete girdi. Ayrıca, Ocak-Temmuz arasındaki süreçte kapanan firmalar değerlendirildiğinde; inşaat alanındaki firmalar ilk sırada yer aldı.

Keçiören Cumhuriyet Kulesi için belediyeye 50 milyon lira finans desteği!

Keçiören Belediyesini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet Kulesi için belediyeye 50 milyon lira finans desteği sağladıklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31449 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı önerisi!

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ndeki binalar için yıkım kararı alınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Galata Kulesi yenilendi!

672 yıl geçmişi olan tarihi Galata Kulesi yenilendi. İçerisindeki restoran ve tuvaletlerin kaldırıldığı kule artık amacına uygun olarak kullanılacak.

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Burhan Ersoy: Galata Kulesi'ni en kısa sürede açacağız!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 30. maddesine göre yaklaşık 400 taşınmazın devrinin Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini kaydederek, "Şu anda Galata Kulesi'ni restore ediyoruz, en kısa sürede burayı açacağız" dedi.

Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları Ekim'de tamamlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un simgeleri arasında yer alan Galata Kulesi'ndeki çalışmaları denetledi.

galata kulesi işletmesi 2020 Haberi

galata kulesi işletmesi 2020

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata kulesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, yeni proje ile Galata Kulesi'nin, işletme sözleşmesi dolan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) alınacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galataport'tan Atatürk Kültür Merkezi'ne uzanan bir de kültür yolu planladıklarını, ismini de 'Beyoğlu Kültür Yolu' koyduklarını duyurdu.

Sputnik News'te yer alan habere göre, bu yol Galataport'tan başlayıp Galata Kulesi'ne gelecek. Kule işletmesi sözleşme süresi dolan İBB'den alınacak. İstanbul'un ilk meydanı olan Galata Kulesi etrafındaki alan da genişletilme yapılacak. Bunun için meydandaki büyük bina kamulaştırılacak. 

Kulenin karşısındaki yokuş, doğal akışında basamaklarla halka açık bir tiyatroya alanı haline gelecek. Devlet Tiyatroları, Opera ve Balesi gösterilerini sergileyecek. Devamında Beyoğlu Evlendirme Dairesi kültür sanat merkezine haline getirilecek. Altı tiyatro, üstü ise...