04 / 05 / 2024

Galata yolcu salonu

Galata yolcu salonu

1937 yılında Liman İşletmeleri, Galata Yolcu Salonu'nun inşasına başlayacakmış. Salonun uzunluğu 54, genişliği 38 metre olacakmış. 34 metre yüksekliğinde bir kulesi de olacak salon 380 bin liraya ihale edilmiş.

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yolcularına dijital küre hizmeti; Flight Tracker

Türk Hava Yolları (THY), özel "Flight Tracker’’ dijital küresini özel yolcu salonu (Business Lounge) misafirlerinin kullanıma sundu. Yolcular bu dijital kürede  uçuş bilgilerini, anlık hava durumu ve uçulan destinasyonları izleyebilecek. 

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

TAV iki şirketiyle Maskat'ta!

TAV, Umman'ın başkenti Maskat'ta yeni açılan 20 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının yiyecek-içecek hizmetleri ile özel yolcu salonu işletmeciliğini üstlendi. 

Gülay Yedekci: Karaköy Yolcu Salonu neden yıkıldı?

Karaköy Yolcu Salonu'nun Galataport Projesi kapsamında yıkılması hususu TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Başbakan Yıldırım'a 6 soru sordu..

Nabi Avcı: Şehirler için yeni düzene ihtiyaç var!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 3. Milli Kültür Şûrası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Avcı, Karaköy Yolcu Salonu’nun yıkılması ile ilgili olarak da açıklama yaptı...

Karaköy Tarihi Paket Postahanesi yıkıldı!

Galataport projesi kapsamında yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından, bir yıkım daha geldi. Tarihi Paket Postahanesi'nin de yıkımı gercekleşti.

Galataport projesi inşaatı nedeniyle Paket Postanesi yıkıldı!

Galataport projesi inşaatı nedeniyle iş makineleriyle yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından, 1’inci derece tarihi bina olan Paket Postanesi’nin aynı proje kapsamında yıkıldı.

Karaköy yolcu salonu yeniden yapılacak!

Karaköy yolcu salonu geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Tarihi binanın yıkılmasına gelen tepkiler üzerine açıklama yapan projeyi gerçekleştiren firma, binanın birebir aslının yeniden yapılacağını açıkladı.

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Galataport'tan Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama!

Galataport tarafından yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama geldi. Açıklamada, yıkımın can güvenliği gerekçesiyle yapıldığı yer aldı.

Tarihi Karaköy yolcu salonu yıkıldı!

Galataport projesi için tarihi Karaköy yolcu salonunun denize bakan cephesi yıkıdı. TMMOB Mimarlar Odası yıkıma tepki gösterdi.

TAV, Umman Maskat Havalimanı'nın yolcu salonunu işletecek!

TAV İşletme Hizmetleri, Umman'ın başkenti Maskat Havalimanı'nın yeni terminal binasında özel yolcu salonu işletmesi için açılan ihaleyi kazandı.

3. Havalimanı'nda ilk yolcu salonu tamamlandı!

İstanbul'un yeni havalimanında ilk yolcu salonu tamamlandı. Tamamlanan salonda yolcuların eksiksiz yararlanabileceği tüm seçenekler bulunuyor.

Galata yolcu salonu Haberi

Galata yolcu salonu



Galata Yolcu Salonu'nun inşasına başlanıyor


Vapurun güvertesinden doğrudan doğruya binanın taraçasına çıkılacak




Galata Yolcu Salonu'nun inşasına başlanıyor


    380.000 liraya ihale edilen müstakbel Galata Yolcu Salonu'nun inşasına başlanmak üzeredir. Salonun uzunluğu 54, genişliği 38 ve sokak cephesi de 17 metre olacaktır. Binanın üç tarafı müteaddid servislerle çerçevelenecektir. 

    Salonun önündeki rıhtıma yanaşacak olan büyük seyyah vapurlarının üst katlarından doğrudan doğruya salon binasının taraçasına çıkılacak ve oradan geniş bir merpenden salona inilecektir. Bu sırada eşyalar da hususi vasıtalarla binanın alt...