12 / 05 / 2024

galataport davası sonuç

galataport davası sonuç

Galataport davasında bilirkişi imar planlarını kamu yararına aykırı buldu: Kıyılar kamuya Kapatıldı, Çevre Düzeni Planı yok sayıldı, sit alanı 'koruma' ilkelerine aykırı planlandı.

Fi Yapı İflas Erteleme davası sonuçlandı!

Fi Yapı, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan imzası taşıyan bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre; İflas Erteleme davası sonuçlandı.

Antalya’daki 5 milyar dolarlık miras davası sonuçlandı! Dev arazinin 700’den fazla mirasçısı çıktı!

Antalya kent merkezinde 5 milyar dolar değerinde 4 bin dönüme yakın arazinin üçte bir hisse sahibi Arap Süleyman'ın miras davası resmen sonuçlandı. İşte ayrıntılar...

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Ecrimisil davası ne kadar sürer?

Ecrimisil davası, bir kimsenin bir taşınmazı haksız yere kullanması nedeni ile açılır. Bu davayı açanlar ne kadarlık bir süre zarfında sonuçlanacağını merak ediyor. Peki, ecrimisil davası ne kadar sürer?

Koray GYO'nun Ankara-Ankara projesi davası sonuçlandı! 

Koray GYO'nun Ankara-Ankara projesiyle ilgili davasında istinaf başvurusu reddedildi ve dava şirket lehine sonuçlandı. 

TSKB GYO'nun Beyoğlu Tahir Han davası sonuçlandı!

TSKB GYO'nun 53/72 hisse sahibi olduğu İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi 77 Ada, 57 Parsel üzerinde yer alan Tahir Han isimli taşınmaza ilişkin olarak 21 Aralık 2005 arihinde açılan "Ortaklığın Giderilmesi Davası"nda mahkemece "Ortaklığın Satış Yolu ile Giderilmesi" kararı verilmiş olup karar kesinleşti.

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davası sonuçlandı!

Doğuş GYO'nun Maslak imar planı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, dava Doğuş GYO'nun lehine sonuçlandı. 

Muğla Akyaka imar planları için karar verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan  Muğla'nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi İmar Planı Revizyonuna karşı Akyakalılar tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesine açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası sonuçlandı.

Van Depremi'ndeki 'Işık Apartmanı' davası 10 yıl sonra sonuçlandı!

2011 yılında Van'da meydana gelen depremde 10 kişinin yaşamını yitirdiği Işık Apartmanı davası sonuçlandı.

Ankara'daki tapu davası 58 sene sonra sonuçlandı!

Ankara'da 1963 yılında açılan Bala'daki bir araziyle ilgili tapu davasında geçtiğimiz günlerde karar verildi. Davanın tarafı olan İhsan Koçak, 58 senelik yargı sürecine ilişkin açıklamalar yaptı. 

Galataport inşaatında çevredeki binalar hasar gördü iddiası!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, 2002’den bu yana kamuoyunda tartışmalara neden olan, hakkında birçok kez durdurma kararı alınan Galataport'un civardaki binalarda hasara yol açtığı gerekçesiyle maddi tazminat davası açtı.

Ebru Şancı'nın 10 yıllık miras davası sonuçlandı!

Ebru Şancı'nın 2010’dan bu yana devam eden miras davası sonuçlandı. Karşı taraf Ebru Şancı ve diğer 3 mirasçıyla 765 bin TL karşılığında uzlaşmaya karar verdi. İki han satılacak. Elde edilecek paranın dörtte biri Şancı’ya kalacak.

Nazan Öncel'e açılan miras davası sonuçlandı!

İşinsanı Akşit Togay'ın 2017 yılında hayatını kaybetmesinden sonra Amerika’da yaşayan oğlu Berdan Togay, üvey annesi Nazan Öncel’e açtığı haksız işgal tazminatı davasını kazandı...

galataport davası sonuç Haberi

galataport davası sonuç

Galataport davasında bilirkişi imar planlarını kamu yararına aykırı buldu: Kıyılar kamuya Kapatıldı, Çevre Düzeni Planı yok sayıldı, sit alanı 'koruma' ilkelerine aykırı planlandı


Galataport projesinin imar planlarını 2012'de onaylayan özelleştirme yüksek Kurulu'nun kararına açılan davada bilirkişiden projenin iptaline yol açabilecek bir rapor geldi. Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın Danıştay 6. Dairesi'nde açtığı davada bilirkişi, planları kamu yararına aykırı buldu. 


Raporda kıyının kamuya kapatıldığı, Beyoğlu kentsel sit alanında yer alan projenin planlarının 'koruma' vasfı taşımadı. Tarihi Tophane Meydanı ve tescilli Karaköy rıhtımında Koruma Kurulu kararlarının çiğnendiği; planın İstanbul'un anayasası kabul edilen Çevre Düzeni Planı hükümleriyle uyumsuz olduğu vurgulandı. İnşaat Mühendisleri Odası Avukatı Taner Savaş, bilirkişi raporunun ardından davanın planların iptaliyle sonuçlanması gerektiğini belirtti, işte bilirkişinin Galataport projesine ilişkin...