17 / 05 / 2024

Galataport işletme hakkı

Galataport işletme hakkı

2006 yılında Özelleştirme İdaresi, Galataport Projesi'ni ikinci kez ihaleye çıkaracakmış. İptal edilen birinci ihalede uygulanan yap-işlet-devret yöntemi yerine, yeni ihale 'işletme hakkı devri' için yapılacakmış.

Ankara'da tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğü tarafından Kahramankazan İlçesi Orhaniye Mahallesi'nde tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor...

Marmaris'te mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'daki işletme kiralarına yeni yılda zam yok!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kira ödemelerinde zorlanan işletme sahiplerini sevindirecek müjdeyi duyurdu. 

Şişli Belediyesi, sahte imzayla otoparklarını tahliye mi ettirdi?

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin  ilçedeki 5 otoparkı 2023’e kadar işletme hakkı bulunan Monarch şirketinden devretmesini istedi. Diğer yandan şirket talebi reddedince Belediyenin sahte imzayla şirketten otoparkı boşaltmalarını talep ettiği iddia edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması: Yapılan işlem işletme devridir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaların odağında yer alan Tank Palet Fabrikası'yla ilgili olarak "Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftirayla karşı karşıyayız. Yapılan işlemin adı satış da özelleştirme de değildir. Yapılan işin adı işletme devridir" diye konuştu.

4 maddede site yönetimi giderleri ve işletme projesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "4 maddede site yönetimi giderleri ve işletme projesi" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

TSKB GYO 11 milyon Euro'luk işletme kredisi kullandı!

TSKB GYO, 15 Ekim 2021 vadeli 6 ayda bir anapara ve faiz ödemeli olarak 11 milyon Euro tutarında işletme kredisi kullandı. 

Taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

Bakanlıktan sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahil ve koyların işletme haklarının ihalesiz olarak Muğla Çevre Koruma Vakfına (MUÇEV) verildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

Mehmet Nuri Ersoy: Galata Kulesi işletme projesi değil!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasının Ankara'da süren inşaat çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi Projesi'nin işletme projesi olmadığını söyledi.

Atakule İşletme ve Yönetim 100 bin TL sermaye ile kuruldu! 

Atakule GYO, gayrimenkullerin işletme ve yönetim faaliyetini yapmak amacıyla kurulacak olan Atakule İşletme ve Yönetim'e 100 TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verdi...

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı sahili işletme ihalesinin iptali hakkında açıklama! 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin şunları söyledi; "Bize resmi yazı geldiği an itibarıyla tüm belgelerimizi belediye olarak vereceğiz, sonucu hep birlikte bekleyeceğiz" 

Galataport işletme hakkı Haberi

Galataport işletme hakkı



Yap-İşlet-Devret yerine 'işletme hakkı devri' olacak


Galataport'ta yeni hazırlık


İkinci kez ihaleye çıkacak Galataport'ta ödeme süresi kısa tutulacak. Yap-işlet-devret yöntemi yerine, işletme hakkı devri yapılacak. İlk ihalede 49 yıla yayılan ödemelerin, son yıllarda yoğunlaşması eleştirilmişti


ANKARA AA


    Galataport Projesi'nde ihalenin iptal edilmesinin ardından, yeni ihale hazırlıkları başladı. Yeni ihaleyi Türkiye Denizcilik işletmeleri (TDİ) yerine, yeni imar planını da hazırlayacak olan Özelleştirme İdaresi (ÖİB) yapacak.

    İptal edilen ihalede yap-işlet-devret yöntemi uygulanmıştı. Yeni ihale ise işletme hakkı devri için yapılacak. Proje'nin 49 yıllık işletme süresi, işletme hakkı devrinde de korunacak.


Önce imar planı


    İşletme hakkı devrinin uygulanacak olması Galataport Projesi'nin özünü...