30 / 07 / 2024

Galataport sahil şeridini açacak

Galataport sahil şeridini açacak

Galataport ile şu ana kadar kullanıma kapalı olan İstanbul'un en güzel sahil şeridinin halka açılması ve şehirli yaşamın yeni bir kapıdan denizle buluşması planlanıyor.

BMGK'den Kuzey Kıbrıs'a 'kapalı Maraş' kararından geri adım atma çağrısı!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararı alan Kuzey Kıbrıs'a bu karardan geri adım atması çağrısında bulundu.

Boğaziçi'ne sınırlı imar barışı!

İmar Barışı'nda Boğaziçi'de tüm sahil şeridini kapsam dışında tutan hüküm, özel bir kroki ve listeye indirgenerek sınırlandı...

Gürpınar Sahili yaza hazır!

Gürpınar Sahili’nde inceleme gezisinde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte sahil şeridini baştan sona değerlendirdi ve sahilin yaza hazırlığı konusunda talimatlar verdi.

Galataport'ta dönüşüm başladı!

İstanbul'da yıllarca kurvaziyer gemileri ve turistleri ağırlayan İstanbul limanında dönüşüm başladı. Çalışmalarda, kamuoyunda Galataport adıyla binilen Salıpazarı Kruvaziyer limanı projesinde sahil kesiminde bulunan bazı binalar yıkım işlemi tamamlandı.

Galataport, Boğaz’ın siluetini değiştirecek!

Karaköy Rıhtımı’ndan Fındıklı’ya kadar uzanan Galataport projesi, 1.2 kilometrelik sahil şeridinde 112 bin 147 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Proje tamamlandığında boğazın silueti de değişmiş olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sahil şeridini uydudan takip edecek!

Çevre Bakanlığı, sahil şeridini ihlal eden tesisleri uydudan tespit edecek. Belirleme yapıldıktan sonra mücadeleye başlanacak.

Mersin'de temiz deniz için çalışmalar başladı!

Turizmde hedef büyüten Mersin’de büyükşehir belediyesi 2015 yılı sonuna kadar tüm sahil şeridini temizleyecek. Belediye 1,4 kilometrelik deniz deşarjı projesinin yanısıra 30 kilometrelik içme suyu hattını da iyileştirmeyi planlıyor.

1979 yılında Bebek ve Arnavutköy koyları ikinci Haliç haline gelmiş!

1979 yılında Bebek ve Arnavutköy koyları ikinci bir Haliç haline gelmiş. Belediye'nin yeterli hizmet götürememesiyle çevredeki lokantalar ve evlerden atılan çöpler sahil şeridini her geçen gün daha da kirleniyormuş.

İzmir Pasaport-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridi düzenlendi!

40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridini düzenledi

Kerpe, Kefken, Kovanağzı ve Cebeci’de sahil şeridi genişletilecek!

Gerçekleştirdiği sahil düzenleme çalışmalarıyla Kocaeli ’nde Karadeniz kıyılarının cazibesini arttıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, halkın faydalanabileceği Kerpe, Kefken, Kovanağzı ve de Cebeci sahil şeridini de genişletiyor.

Galataport Projesi'nin detayları belli oldu!

İstanbul Boğazı'nın yaklaşık 1.2 kilometrelik bölümünü kapsayan Galataport Projesi'nin detayları belli oldu. Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi ile Karaköy'den Tophane'ye kadar olan sahil şeridi restore edilecek.

Galataport Projesi'nin detayları belli oldu!

Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan 1.2 km'lik sahil şeridi restore edilecek. Gökdelenlerden bunalan halk, doğal kıyılara, parklara, meydanlara kavuşacak. Galataport Projesi, Tophane'yi de kapsayacak.

Galataport, İstanbul’un denize açılan kapısı olacak!

Salıpazarı Liman İşletmeciliği'nin hayata geçireceği Galataport Projesi’nde İstanbul’un en güzel Boğaz sahil şeridini halka açmayı planlıyor.30 dönüme yakın alanıyla, İstanbul’un en güzel meydanlarından ve kamusal alanlarından biri olacak.

Galataport sahil şeridini açacak Haberi

Galataport sahil şeridini açacak

Salıpazarı Liman İşletmeciliği'nin hayata geçireceği Galataport Projesi'nde İstanbul'un en güzel Boğaz sahil şeridini halka açmayı planlıyor. 


Galataport ile şu ana kadar kullanıma kapalı olan İstanbul'un en güzel sahil şeridinin halka açılması ve şehirli yaşamın yeni bir kapıdan denizle buluşması planlanıyor. Halihazırda gümrüklü saha ve antrepo alanları olarak kullanılan ve halka kapalı olan alan da farklı hizmet noktalarıyla hayata geçirilecek. Alanın yarısından çoğu olan 60 bin metrekarenin üzerinde bir alan halkın kullanımına açık meydan, sahil bulvarı, yürüyüş yollan ve yeşil alan olarak düzenlenecek. Bölgenin dokusuna uyumlu bir yerleşim planına sahip olacak olan binaların arasında oluşturulan sadece yayalara açık sokaklardan, Boğaz'a görsel ve fiziksel erişim sağlanması hedefleniyor. Projenin maksimum bina yüksekliği de mevcut durumdan daha düşük olacak. Tophane Meydanı, yanındaki park ve...