05 / 05 / 2024

Galatasaray Lisesi civarı

Galatasaray Lisesi civarı

1937 yılında Prost, Galata'dan Taksim'e doğru ulaşımı kolaylaştırmak için bazı projeleri tatbik edecekmiş. Bu hususta Galatasaray Lisesi'nin karşısında bulunan ada tamamen kaldırılarak ulaşım araçlarına alan açılacakmış.

Dursun Özbek'ten Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün Galatasaray Lisesi'nde yapılan ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır olduğu haziran ayı olağan divan kurulu toplantısında Galatasaray Adası'nı tekrar eski haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Eşref Hamamcıoğlu'ndan Florya arazisi açıklaması: Kısa sürede açıklanacak!

Galatasaray Kulübünün divan kurulu toplantısı yapıldı, Galatasaray Lisesi'nde basına kapalı şekilde yapılan toplantıda Florya arazisi gündeme geldi! Eşref Hamamcıoğlu Florya'daki araziyle ilgili projelerini de kısa sürede duyuracaklarını söyledi.

Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Riva ve Florya arsaları için ne dedi?

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan olağan divan kurulu toplantısında Galatasaray Riva Florya arsaları hakkında konuştu...

Galatasaray Lisesi öğrencilerine mimarlık eğitimi!

İstanbul Aydın Üniversitesi, Galatasaray Lisesi öğrencilerini bugün Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde ağırlayarak bir workshop’la mimarlık eğitimi verecek.

Mersin Erdemli'de asfalt çalışmaları yapılıyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, Erdemli Lisesi civarında sıcak asfalt çalışması başlattı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çalışamlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Galatasaray, Florya ve Riva'dan 1,5 milyar bekliyor!

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: "Florya ve Riva arsaları bizim son kurşunumuz. Bu anlaşmanın orta vadede Galatasaray'a getireceği para yaklaşık 1,5 milyar lira civarındadır" dedi.

Yüksek Mimar ve Mühendis T. Yüksel Onaran vefat etti!

1950 Galatasaray Lisesi ve 1956 İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Yüksek Mimar ve Mühendis T. Yüksel Onaran vefat etti. Merhumun cenazesi yarın Kilyos Mezarlığı'na defnedilecek.

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli satılacak mı?

Galatasaray Kulübü, Mecidiyeköy'deki oteli kiralama düşüncesinden vazgeçiyor. Yılda 40 milyon Dolar'a yakın faiz ödeyen Dursun Özbek Yönetimi, 150 milyon Dolar civarında bir fiyata oteli satıp borç kamburunu biraz olsun azaltmayı hedefliyor.

Dumankaya'nın Galatasaray'a verdiği dairelerin değeri mi düştü?

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, 20 milyon dolar'dan fazla bir rakamı cebinden verip 200 milyon TL civarında bir rakamın altına da imza attı. Ama Galatasaray'ı banka borçlarından kurtarmayı henüz başaramadı.

1937 yılında Galatasaray Lisesi'nin karşısındaki ada kaldırılacak!

1937 yılında Prost, Galata'dan Taksim'e doğru ulaşımı kolaylaştırmak için bazı projeleri tatbik edecekmiş. Bu hususta Galatasaray Lisesi'nin karşısında bulunan ada tamamen kaldırılarak ulaşım araçlarına alan açılacakmış.

1936 yılında Galatasaray Karakol binası 50.000 liraya satılacak!

1936 yılında Galatasaray Lisesi bahçesinin bitişiğinde bulunan tarihi Galatasaray Karakolu binası 50 bin liraya satılacakmış. Satılacak olan binanın bir kısmı, Galatasaray Lisesi'nin bahçesine ilave edilecekmiş.

1999 yılında Galatasaray Postanesi müze olacakmış!

1999 yılında Posta İşletmesi, Galatasaray Postanesi'ni müze yapacakmış. 1875 yılında tüccar Theodor Sıvacıyan tarafından 26 bin liraya Galatasaray Lisesi'nin karşısında inşa edilen tarihi bina Posta Müzesi olarak hizmet verecekmiş.

Galatasaray - Taksim arasına yeraltı yolu!

İstanbul'un buluşma noktası Taksim ile Galatasaray Lisesi'nin önündeki meydan arasına, İstiklal Caddesi'nin altına yeraltı yolu planlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber..

Galatasaray Lisesi civarı Haberi

Galatasaray Lisesi civarı



Galatasaray Lisesi'nin karşısındaki adanın kaldırılması düşünülüyor


    Şehircilik mütehassısı B. Prost, şehrin imar planını hazırlarken Galata'dan Taksim'e kadar uzanan sahada büyük değişiklik yapılmasına imkan olmadığını görmüştür. Mütehassıs yalnız Galata'dan Beyoğlu'na ve Taksim'e doğru umumi münakalatı kolaylaştıracak yeni bazı yollar açmakla iktifa etmiştir. 

    Beyoğlu'na gelince, İstiklal Caddesi bugünkü şeklini hemen aynen muhafaza edecektir. Çünkü burasının genişletilmesi için pek çok para sarfı lazımdır. Mütehassıs yalnız nakliyatı kolaylaştırmak için bazı tedbirler düşünmüştür. Bilhassa Galatasaray ve civarındaki seyrü sefer müşkülatını hafifletmek lazım geldiğini göz önüne almıştır. 

    Mütehassıs, İstiklal Caddesi'ndeki kalabalığı azaltmak için bu cadde Tepebaşı Caddesi arasındaki yan sokaklardan bir...