03 / 05 / 2024

Galatasaray vakfı kentsel dönüşüme destek verdi

Galatasaray vakfı kentsel dönüşüme destek verdi

Galatasaray Vakfına ait 20 bin metrekarelik alan Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar arasında imzalanan uzlaşma tutanağı ile belediyeye devredildi.

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

KENTSEV: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası hayata geçirilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkan Vekili Haldun Ersen, İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasasının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde neler konuşuldu?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfının liderliğinde Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından her sene organize edilen bu sene de 7. si gerçekleştirilen “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” 26 Mayıs Perşembe günü Fairmont Quasar Otel'de yapıldı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kredisi desteğinin artırılması sektörü canlandıracak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Genel Sekreteri Dr. Haldun Ersen, kentsel dönüşüm kredisi desteğinin arttırılmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını kutladı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını Kentsev üyeleriyle beraber kutladı...

Bayraklı'da kentsel dönüşüm için yol haritası belirlenecek! 

İzmir Bayraklı Belediyesi kentsel dönüşüm için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) üyeleriyle bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümde izlenecek adımlar hakkında görüşleri değerlendirdi. 

Kentsel dönüşüm için acele edilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirerek kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Yeni teşviklerle kentsel dönüşüm hızlanacak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşümde şubat ayında iki önemli karara imza atıldığını hatırlatarak, getirilen yeni teşviklerle kentsel dönüşümün hız kazanacağını söyledi. 

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı kuruldu!

'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı' 14 Eylül 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kuruluş yazısıyla kuruldu. 

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı kuruldu!

Kentsel dönüşümün gelişmesi ve Şehircilik Üniversitesi'ni açmak amacıyla Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı kuruldu. Sektörün önde gelen temsilcileriyle beraber kurulan KENTSEV, sektör açısından yeni bir oluşum oldu.

İnan Kıraç: Riva ve Florya projelerine oyum evet değil!

Galatasaray'ın Olağanüstü Genel Kurulu'nda söz alan Galatasaray Vakfı Başkanı İnan Kıraç, "Ülkemizin içinde bulunduğu durum, dövizin seyri tüm diğer etkenler düşünüldüğünde benim kararım evet değil" dedi.

Galatasaray'ın Riva projesine şartlı onay, Florya'ya red!

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Florya ve Riva arazilerinin satışı konusunda: "Riva'ya şartlı onay veririm ama Florya'ya asla. Florya, neden bu anlaşmanın içine konuyor anlamış değilim. " dedi.

Kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme arasındaki fark nedir?

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma) Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, Bursa'nın kuruluşundan bugüne mimari yapısı ve gelişimi çerçevesinde "Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm" kavramlarını masaya yatırdı. İşte o haber...

Galatasaray vakfı kentsel dönüşüme destek verdi Haberi

Galatasaray vakfı kentsel dönüşüme destek verdi

Osmangazi Belediyesi tarafından Soğanlı Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm projesine bir katla da Galatasaray Vakfi'ndan geldi. Vakfa ait 20 bin metrekarelik alan Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar arasında imzalanan uzlaşma tutanağı ile belediyeye devredildi. Vakıf Başkanı İnan Kıraç, kamulaştırmayı doğru bir proje olduğu için kabul ettiklerini belirterek, 'Burada Türkiye'ye örnek olacak bir dönüşüm projesi inşa edilecek' dedi. Soğanlı Kentsel Dönüşüm uygulama alanında bulunan yer sahiplerinin önemli bir kısmı ile anlaşma sağlandığını belirten Başkan Dündar ise, 'Bölgedeki kamulaştırmalarla ilgili bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi, mimari ve estetik yönden Türkiye'ye örnek bir proje olacak" diye konuştu. 


Olay...