07 / 05 / 2024

GAP 2014 projeleri

GAP 2014 projeleri

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil, yenilenebilir enerjide biyokütle ile güneşe yoğunlaştıklarını ve bölgenin “enerji üssü” olarak anılacağını söyledi.

İzmir'e yönelik yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

GAP yatırımları arasında kentsel dönüşüm projeleri de yer alacak!

Bakan Yılmaz, 5 yıllık süreçte DAP ile 21 milyar, GAP 27 milyar toplam 48 milyar bölgenin kalkınmasına ayırdık” dedi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

GAP ve DAP projeleri için 50 milyar lira ayrıldı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yaklaşık 50 milyar lira GAP ve DAP projeleri için ayrıldı. TOKİ eliyle GAP ve DAP illerimize, 18,3 milyar liralık yatırım yapıyoruz." dedi.

GAP Vadisi'nin 1. etabının temeli atıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan bölgenin en büyük yeşil alanı;1 Milyon 861 Bin Metrekarelik GAP Vadisi Projesinin 1. etabının temeli törenle atıldı.

GAP,KOP,DAP,TRAGEP projesi ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlayacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen ve Türkiye’nin prestij projeleri olma özelliği taşıyan GAP, KOP, DAP ve TRAGEP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlanacak.

2014'ün en iyi kent konseyi Bursa Kent Konseyi!

İstanbul merkezli Belediye Haberleri Ajansı tarafından bu yıl sekizincisi yapılan ‘Belediye Oscarları’ ve ‘Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri’ ödüllendirmesinde, Bursa Kent Konseyi ‘2014 Yılının En İyi Kent Konseyi’ seçildi.

DSİ'nin prestijli projeleri ekonomiye 10,8 milyar dolar katkı sağlayacak!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye’nin prestij projeleri GAP, KOP, DAP ve TRAGEP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 10,8 milyar dolar katkı sağlanacak...

Mersin'in 2015 projeleri ve yatırımları açıklandı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2014 yılı sona ererken, geride kalan 9 ayda yaptıkları çalışmalar ve 2015 yılı projeleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Melih Gökçek: 2014'te yüzlerce değişik projeye imza attık!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Ankara’nın değerine değer katan dev projeleri üretmeye devam ettiklerini söyledi. Gökçek; 2014’te dopdolu projelere imza atılan, hafızalara kazınacak bir yıl olarak geride kaldı, dedi.

Yılbaşı kampanyalı gayrimenkul projeleri!

Gayrimenkul projelerinde yılbaşı kampanyaları başladı. İnşaat sektörünün önde gelen firmaları satışı devam eden gayrimenkul projelerinde uyguladıkları özel kampanyalarla 2014 yılını uğurlamaya hazırlanıyor. İşte yılbaşı kampanyalı gayrimenkul projeleri...

Halk GYO, 2014'te kârını yüzde 82 arttırdı!

Halk GYO, Eylül 2014 itibariyle öz kaynaklarını 798 milyon TL'ye çıkartırken, tamamlanan ve devam eden projeleri ile gayrimenkul portföy 1.5 Milyar TL seviyelerine yükseltti.

Adana ve Konya'daki Hava Kalitesi Ön Değerlendirme Projeleri açılış toplantıları yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2014 Yılı Yatırım Programı kapsamında; Adana ve Konya illerinde yapılan Hava Kalitesi Ön Değerlendirme Projeleri açılış toplantıları düzenlendi. Projeler kapsamında yapılacak çalışmalar anlatıldı...

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak!

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil, yenilenebilir enerjide biyokütle ile güneşe yoğunlaştıklarını ve bölgenin “enerji üssü” olarak anılacağını söyledi.

GAP 2014 projeleri Haberi

GAP 2014 projeleri

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, yenilenebilir enerjide biyokütle ile güneşe yoğunlaştıklarını ve bölgenin “enerji üssü” olarak anılacağını söyledi.


Karahocagil, AA muhabirinin GAP bölgesindeki enerji projelerine ilişkin sorularını yanıtladı.


Karahocagil, Türkiye’nin enerji ithalatı sebebiyle 60 milyar dolarlık cari açık verdiğini anımsatarak,  “Enerjiyi istediğimizde bulamayacağımız zamanlar da gelecek. GAP bölgesindeki enerji projeleri, Türkiye’nin geleceği ve enerji ihtiyacı için bir cevap, bir hazırlıktır” dedi.


GAP’ın sulama projesi olarak başladığını, ancak 1980’li yılların sonunda bölgesel kalkınma projesine dönüştürüldüğünü aktaran Karahocagil, GAP bölgesinde 22 baraj ve 19 hidroelektrik santrali bulunduğunu ifade etti. Karahocagil, bu tesislerden 27 milyar kilovatsaat elektrik üretimi öngörüldüğünü ve bunun 20 milyar kilovatsaatine ulaşıldığını söyledi.


Ilısu ve Cizre barajı projeleri ile GAP’ın hidroelektrik kısmının sona ermiş olacağını aktaran Karahocagil, diğer...