14 / 05 / 2024

GAP Şelalesi Tabiat Parkı 

GAP Şelalesi Tabiat Parkı 

Mardin'in Derik ilçesinde GAP Şelalesi Tabiat Parkı'nın bulunduğu 527 dekarlık alan, Bakan Veysel Eroğlu'nun imzası ile koruma altına alındı. Park, Türkiye'nin 223. tabiat parkı ilan edildi...

Türkiye'nin 223. tabiat parkı Mardin'de ilan edildi!

Mardin'in Derik ilçesinde GAP Şelalesi Tabiat Parkı'nın bulunduğu 527 dekarlık alan, Bakan Veysel Eroğlu'nun imzası ile koruma altına alındı. Park, Türkiye'nin 223. tabiat parkı ilan edildi...

Bursa Suuçtu Şelalesi'ne sosyal tesisler yapılacak!

BURSA’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi, Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı'nı sosyal tesisler yapacak.

Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde yer alan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı, çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılacak.

Kurugöl Tabiat Parkı için yeni düzenleme yapılacak!

Samandere şelalesi ile birlikte işletme hakkı Düzce belediyesine geçen Kurugöl Tabiat Park alanında yeni düzenlemeler yapılacak. Düzce belediyesi yaklaşık 22 hektarlık alanda turistik, sosyal ve sportif aktivite alanları hazırlayacak.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı alanı yenileniyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9’uncu Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan protokolle işletme hakkı Düzce Belediyesine geçen Samandere Şelalesi Tabiat Anıtında Düzce Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Harmankaya Tabiat Parkı Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu Onaylandı!

Yalova Termal ilçesi sınırları içerisinde yer alan Harmankaya Tabiat Parkı İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Yalova İl Müdürlüğü tarafından onaylandı. Müdürlük duyurusunu bugün yaptı.

TÜBİTAK GAP bölgesinde yatırıma destek verecek!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Uzay Teknolojileri Enstitüsü, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında bölgede yapılan tarıma, uzay teknolojileri ile destek verecek.

Gap Tarlabaşı 360'da 48 ay 0 faiz! Lansman dönemine özel indirimlerle!

48 ay faiz uygulanmadan vadelendirme yapılan Gap Tarlabaşı 360 projesinde lansman dönemine özel yüzde 5 + yüzde 5 indirim seçenekleri uygulanıyor. Projenin ilk etabında ofisler ve daireler bulunuyor.

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi!

Korunması gerekli kültür varlıkları, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan varlıklara deniyor. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi..

Gap İnşaat Tarlabaşı 360'da özel ödeme seçenekleriyle! Metrekaresi 5.500 dolara rezidans!

Rezidans dairelerin metrekare birim fiyatları 5 bin 500 dolar ve ofislerin metrekare birim fiyatları 6 bin dolar olan Gap İnşaat Tarlabaşı 360'da özel ödeme seçenekleriyle satışlar devam ediyor.

GAP büyük ölçüde tamamlandı!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,"Klasik anlamda GAP büyük ölçüde tamamlanmıştır, GAP ile 1,8 milyon hektar alanın sulamaya açılması ve yılda 27 milyar kilovat-saat hidroelektrik enerjisi üretimi hedeflenmiştir" dedi

'GAP büyük ölçüde tamamlanmıştır'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bugüne dek yapılan çalışmalar bölgede istikrar ve gelişim yaratmış, klasik anlamda GAP büyük ölçüde tamamlanmıştır" dedi. İşte Yılmaz'ın GAP'a ilişkin açıklaması...

Artabel Gölleri Tabiat Parkı turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'nin 3 bin 331 metrelik Abdal Musa Tepesi eteklerinde yer alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı'na 3 kilometre uzaklıkta kurulan turizm yerleşkesiyle bölgeye gelen ziyaretçilere olta balıkçılığından atlı turizme kadar birçok seçenek sunulacak.

GAP Şelalesi Tabiat Parkı  Haberi

GAP Şelalesi Tabiat Parkı 

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mardin'in Derik ilçesinde GAP Şelalesi Tabiat Parkı'nın bulunduğu 527 dekarlık alan, Türkiye'nin 223. tabiat parkı ilan edildi.

Bakan Veysel Eroğlu'nun imzası ile, şelale ve jeolojik değerler açısından önem taşıyan GAP Şelalesi Tabiat Parkı'nın bulunduğu alan koruma altına alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Bakan Eroğlu, konuya ilişkin değerlendirme yaparak "Tabiatı korumakla mükellef olan bakanlığımız, 527 dekarlık bu alanı tabiat parkı ilan ederek koruma altına aldı. Mardin'in tabii değerlerine her zaman sahip çıkacağız." dedi. 

Türkiye'de 42 milli park ile artık 223 tabiat parkı bulunduğunu söyleyen Eroğlu, şunları kaydetti:

"2002'de 9 milyon 369 bin 832 dekar korunan alanımız varken, bu rakamı 30 milyon 47 bin 420 dekara çıkardık. Yine 2002'de 175 olan korunan alan sayısını 553'e yükselttik....