17 / 05 / 2024

GAP tamamlandı mı

GAP tamamlandı mı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,"Klasik anlamda GAP büyük ölçüde tamamlanmıştır, GAP ile 1,8 milyon hektar alanın sulamaya açılması ve yılda 27 milyar kilovat-saat hidroelektrik enerjisi üretimi hedeflenmiştir" dedi

Kayseri Develi'de kentsel dönüşüm için saha tespitleri tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Develi'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projesi için saha tespit çalışmalarının tamamlandığını dile getirdi.

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırım süreci tamamlandı!

İhlas Gayrimenkul'ün sermaye artırımının tamamlandığına dair Esas Sözleşmesinin 6. "Sermaye ve Paylar" başlıklı maddesi İstanbul Ticaret Sicilinde tescil edilerek sermaye artırım süreci tamamlandı.

KİPTAŞ 4. Gayrimenkul Müzayedesi tamamlandı!

İBB iştirak şirketi KİPTAŞ tarafından gerçekleştirilen halka açık müzayedelerin 4.’sünü de tamamlandı.

Giresun Dereli'de yıkım çalışmaları tamamlandı!

Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos tarihinde yaşanan selde zarar gören ve riskli olduğu değerlendirilen yapıların yıkımı tamamlandı.

Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde saha tespitleri tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte sürdürülen Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde saha tespitlerinin tamamlandığını müjdeledi. 

İnegöl Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının ihalesi tamamlandı!

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası yapımı projesi için yapılan ihale tamamlandı. Bina, Selçuklu mimarisine uygun 3,5 kat olacak şekilde, mevcut İnegöl Emniyet Müdürlüğü binasının yanında yer alan arsa üzerinde 4 bin 200 metrekare alanda inşa edilecek...

Avrasya GYO Edirne'de arsa üzerindeki yapıların yıkımı tamamlandı!

Avrasya GYO Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu mevkii 2261 ada 16 parsel değerleme raporu hakkında açıklama yaptı. Projenin yapılacak olduğu arsa üzerinde bulunan yapıların yıkım işlemleri tamamlandı.

İzmir-Çeşme Otoyolu'ndaki ekolojik köprünün yapımı tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıtrafından İzmir-Çeşme Otoyolunda hayata geçirilen ekolojik köprünün yapımı tamamlandı.

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı! 

Yapımı tamamlandığında bölgedeki 16 şehir için geçiş noktası olacak olan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı...

Erciş OSB'de 1. etaptaki 27 parsellik bölüm tamamlandı!

Erciş OSB'de 1. etaptaki 27 parsellik bölüm tamamlandığı açıklandı. AK Parti Van milletvekili Abdulahat Arvas ile Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu yapımı süren Organize Sanayi Bölgesi'ne gitti...

Müteahhitin ödemediği kira bedelleri için ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '2017’de müteahhide kat karşılığında arsa verdik. Maalesef sözleşmenin noterde onaylanması gerektiğini bilmiyorduk. Bina tamamlandı. Müteahhit tapuları üzerine alarak bankadan kredi çekmiş. Tapuları nasıl alabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Adana'daki sahra hastanesinin 216 yataklı bölümü tamamlandı! 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kamuoyundan ve bilim insanlarından takdir gören sahra hastanesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Karalar, hastanenin "216 yataklı bölümü tamamlandı" dedi...

GAP tamamlandı mı Haberi

GAP tamamlandı mı


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İzleme-Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, GAP'ın Türkiye'nin bölgesel potansiyelini değerlendirdiğini söyledi


GAP'ın sadece bölgenin değil, Türkiye'nin kalkınması bakımından da yüksek öneme sahip olduğunu belirten Yılmaz, "GAP ile 1,8 milyon hektar alanın sulamaya açılması ve yılda 27 milyar kilovat-saat hidroelektrik enerjisi üretimi hedeflenmiştir. Ancak GAP insan ve toplum boyutunu esas alan entegre ve sürdürülebilir bölgesel kalkınma yaklaşımıyla hemen hemen yaşamın tüm alanlarında iyileşmeyi hedefleyen bir projedir" dedi.


GAP Eylem Planı'nın uygulamasıyla bölgenin ekonomik ve sosyal göstergelerinde önemli iyileşmeler sağlandığını bildiren Yılmaz, eğitimde, sağlıkta, şehirleşmede, ulaştırmada, tarımda, toplu konutta, kanalizasyon ve içme suyu altyapısında, sosyal destek projelerinde ve diğer tüm alanlarda büyük yollar alındığını dile getirdi.


Yılmaz, son yıllarda GAP bölgesinde yapılan kamu yatırımlarının giderek arttığını da...