03 / 05 / 2024

garaj tapulu daire

garaj tapulu daire

Eski binalarda mesken olarak kullanılan evlerde sıklıkla karşılaşılan problem bu bölümün aslında tapuda garaj olarak kayıtlı olması. Peki bu şekilde garaj tapulu ev alınır mı?

Garaj tapulu ev nedir?

Ev sahiplerinin en çok yaşadığı sorunlar arasında meskenin tapu kütüğünde farklı bir bölüm olarak kayıtlı olması yer alıyor. Peki, garaj tapulu ev nedir? Garaj tapulu ev dezavantajları nelerdir?

Dünyaca ünlü AVM iflasın eşiğinde! AVM yerine lüks 200 daire yapılacak...

Dünyaca ünlü firmalardan bir bir iflas açıklamaları yapılıyor. Buna göre, dünyanın dört bir yanından müşteriyi buluşturan dünyaca ünlü AVM iflas bayrağını çekti. Garaj olarak da kullanılan AVM’den yıkım kararı çıkarken yerine 200 lüks daire yapılacağı duyuruldu.

Hisseli yere ev yaparsam ne olur? Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. Bu yüzden bu konuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen konular!

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Ev almak isteyen binlerce insan kendilerine uygun daire bulduğunda "arsa tapulu" ibaresiyle karşılaşabiliyor. Peki, nedir bu arsa tapulu ev? Arsa tapulu ev almak mantıklı mı?

Bornova'da 6.3 milyon TL'ye icradan satılık bağ tapulu lojistik tır garajı!

İzmir 18. İcra Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Bornova ilçesi, Gürpınar Mahallesi, 22620 ada 5 parselde yer alan bağ tapulu lojistik tır garajını 6 milyon 286 bin TL'ye icradan satıyor...

Ordu TOKİ projesindeki 120 daire satışa çıkıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Altınordu ilçesi eski kamyon garajında yer alan TOKİ Ordu projesinde yer alan 120 daire satışa çıkıyor.

Arsa tapulu bina nasıl satılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Babamızın dört dairesi vardı. Vefatı ile annem ve biz üç kardeşe birer daire kaldı. Ancak dairelerin olduğu bina, arsa tapulu. Yani hisseli. Daireleri satalım diyoruz, alan çıkmıyor. Bunun bir çaresi var mı?'' sorusunu yanıtladı

Garaj İstanbul Sefaköy projesi geliyor!

Garaj İstanbul projesi, Küçükçekmece-Sefaköy'de inşa edilecek. Garaj İstanbul projesinde 572 daire ve 69 dükkan planlandı...

Kocaeli otobüs garajına idari bina yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığı’na bağlı otobüs garajında bakım onarım atölyesi ve idari bina yapımı çalışmaları başladı.

Dalaman Club Onat Garden'da ömür boyu tapulu devremülk!

Muğla'nın Dalaman ilçesinde hayata geçen Club Onat Garden Tatil Köyü'nde ömür boyu tapulu devremülk sahibi olunabiliyor. Projede 80 metrekarelik toplam 132 daire yer bulunuyor.

Kocaeli Körfez’e garaj alanı inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Körfez ilçesine garaj alanı yapılıyor. CNG’li(sıkıştırılmış doğalgazlı) otobüsler için yaptırılan garaj alanı, 13 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip olacak.

Kocaeli Körfez'e 13 bin 500 metrekarelik garaj alanı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez'e belediye otobüsleri için park alanı inşa edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından belediye otobüsleri için Körfez ilçesine garaj alanı yapılacak.

Toprak tapulu ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan taşınmazın daire tapulu olmadığı anlamına geliyor. Peki, toprak tapulu ev alırken nelere dikkat edilmeli?

garaj tapulu daire Haberi

garaj tapulu daire

Garaj tapulu ev alınır mı?

Eski binalarda mesken olarak kullanılan evlerde sıklıkla karşılaşılan problem bu bölümün aslında tapuda garaj olarak kayıtlı olması.


Tapuda garaj olarak kayıtlı bir mesken sahibinin karşısına ilerleyen süreçlerde bazı sıkıntılar çıkabiliyor. Peki, garaj tapulu ev alınır mı?


Garaj tapulu ev almanın bazı dezavantajları bulunuyor. Garaj tapulu ev için bazı abonelikler mesken tarifesinden alınamıyor.


Bu evi alırken de satarkan de konut kredisi kullanılamıyor. Bankalar meskenin tapu kütüğünde de mesken olarak kayıtlı olmasını istiyor. Bu nedenle garaj tapulu evler için kredi başvuruları onaylanmıyor.


Tapu sahipleri, garaj tapulu meskeni kütükte de mesken olarak değiştirebiliyor. Bunun için öncelikle binadaki diğer tüm kat maliklerinden izin alması ve tapu dairesinde cins değişikliği talebinde bulunması gerekiyor.


Bu işlem için gerekli olan belgeler ve tapu masrafları şu şekilde sıralanıyor;


Cins...