15 / 05 / 2024

garaj tapulu mesken

garaj tapulu mesken

Eski binalarda mesken olarak kullanılan evlerde sıklıkla karşılaşılan problem bu bölümün aslında tapuda garaj olarak kayıtlı olması. Peki bu şekilde garaj tapulu ev alınır mı?

Bornova'da 6.3 milyon TL'ye icradan satılık bağ tapulu lojistik tır garajı!

İzmir 18. İcra Dairesi Müdürlüğü, İzmir ili, Bornova ilçesi, Gürpınar Mahallesi, 22620 ada 5 parselde yer alan bağ tapulu lojistik tır garajını 6 milyon 286 bin TL'ye icradan satıyor...

Mesken tapulu daireye iskan izni verilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Mesken tapulu daireye iskan izni verilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Set altı garajı nedir?

Garaj, otomobil ve benzeri taşıtların konulduğu üstü örtülü yer olarak ifade ediliyor. Genellikle mesken ve işyeri binaların girişinde karşılaştığımız garaj kimi zaman kapalı olabiliyor. Peki, set altı garajı nedir?

EGO Garajı arsası 1 milyar 258 milyona Pasifik-Çiftay İnşaat'ın oldu!

Ankara'nın merkezindeki en büyük arazilerden olan eski EGO Garajı'nın arazisi bugün gerçekleştirilen ihaleyle 1 milyar 258 milyon liraya satıldı..

İBB'den Burak Akbay kaçak garaj açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: "(Burak Akbay'ın garajına ilişkin) Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün incelemesinde söz konusu garajın yasallığını gösterir bir belge bulunamamıştır" dedi.

Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?

Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan tapuya deniyor. Bu tarz yapılara sigorta yaptırılır mı? Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?

Mesken kira artışı neye göre yapılır?

Yıllık olarak düzenlenen kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde, kira sözleşmesi aynı koşullarda yeni kira döneminde de uygulanıyor. Peki, mal sahibi kiraya nasıl zam yapar? Mesken kira artışı neye göre yapılır?

Ankara Etlik Garajı imar planı bugün askıya çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 14 Nisan'da onaylanan Etlik Garajı için Ticaret Merkezi amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı.

Ankara Etlik Garajı imar planı 28 Nisan'da askıda!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Keçiören'deki 32 bin 200 metrekarelik Etlik Garajı için Ticaret Merkezi amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği 28 Nisan 2015 Salı günü askıya çıkarılacak...

Garaj tapulu ev alınır mı?

Eski binalarda mesken olarak kullanılan evlerde sıklıkla karşılaşılan problem bu bölümün aslında tapuda garaj olarak kayıtlı olması. Peki bu şekilde garaj tapulu ev alınır mı?

Garaj tapulu ev nedir?

Ev sahiplerinin en çok yaşadığı sorunlar arasında meskenin tapu kütüğünde farklı bir bölüm olarak kayıtlı olması yer alıyor. Peki, garaj tapulu ev nedir? Garaj tapulu ev dezavantajları nelerdir?

Dükkan tapulu daire alınır mı?

Taşınmaz mallar, tapuya hangi şekilde tescil edildiyse o şekilde kullanılması gerekiyor. Ancak kimi dükkan tapulu bağımsız bölümler mesken olarak kullanılabiliyor. Peki, dükkan tapulu daire alınır mı?

Mesken emlak vergisi oranı 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne göre hesaplanıyor. Peki, mesken emlak vergisi oranı 2015 ne kadar?

garaj tapulu mesken Haberi

garaj tapulu mesken

Garaj tapulu ev alınır mı?

Eski binalarda mesken olarak kullanılan evlerde sıklıkla karşılaşılan problem bu bölümün aslında tapuda garaj olarak kayıtlı olması.


Tapuda garaj olarak kayıtlı bir mesken sahibinin karşısına ilerleyen süreçlerde bazı sıkıntılar çıkabiliyor. Peki, garaj tapulu ev alınır mı?


Garaj tapulu ev almanın bazı dezavantajları bulunuyor. Garaj tapulu ev için bazı abonelikler mesken tarifesinden alınamıyor.


Bu evi alırken de satarkan de konut kredisi kullanılamıyor. Bankalar meskenin tapu kütüğünde de mesken olarak kayıtlı olmasını istiyor. Bu nedenle garaj tapulu evler için kredi başvuruları onaylanmıyor.


Tapu sahipleri, garaj tapulu meskeni kütükte de mesken olarak değiştirebiliyor. Bunun için öncelikle binadaki diğer tüm kat maliklerinden izin alması ve tapu dairesinde cins değişikliği talebinde bulunması gerekiyor.


Bu işlem için gerekli olan belgeler ve tapu masrafları şu şekilde sıralanıyor;


Cins...